"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Önálló Környezetvédelmi Minisztérium létrehozását sürgeti a Zöld OT

Önálló Környezetvédelmi Minisztérium létrehozását sürgeti a Zöld OT

A hétvégén huszonnegyedik alkalommal tartották meg a hazai Zöld Országos Találkozót, ezúttal  Komáromban, a Monostori Erődben. A rendezvényen a majdnem négyszáz fős civil közönség mellett a Zöld Mozgalom témái iránt elkötelezett politikusok és civil vezetők is képviseltették magukat, köztük Szél Bernadett és Schiffer András, az LMP társelnökei, Szabó Marcel, a jövő nemzedékek biztosa és Szegfalvi Zsolt, a Greenpeace Magyarország vezetője. A találkozón Sólyom László fővédnöksége alatt olyan aktuális témákról készültek állásfoglalások, mint amilyen a környezetvédelem szerepe az alakuló kormányzati struktúrában.

A három napos rendezvényen több, mint százötven hazai zöld civil szervezet képviseltette magát, a résztvevők száma pedig majdnem négyszáz fő volt. A találkozó két szervezője idén a győri székelyű  Reflex  Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség volt, a találkozó fő célja pedig a  hazai környezetvédelem aktuális kérdéseiről szóló mozgalmi szintű álláspont kialakítása volt állásfoglalások formájában.

Az Országos Találkozó legfontosabb eredménye a környezet védelmének érdekében hozott többséggel megszavazott környezetpolitikai állásfoglalás, amiben önálló Környezetvédelmi Minisztérium létrehozását sürgeti, illetve nagyobb arányú társadalmi részvételt követel a kormánytól a környezetet érintő döntések meghozatalában.


Forrás: Zöld OT Sajtóközlemény

Fotók: Farkas Boglárka

Hírszerkesztő: Nagy László