"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

78 éve OEE tag..

78 éve OEE tag..

Mi mindent láthatott az, aki 50 esztendeje tagja az Országos Erdészeti Egyesületnek. Hát még ha 60 éve… De milyen jelzőkkel illessük a 78 éves tagsági viszonyt? Merthogy ilyen is van!

Szőnyi László ugyanis az Erdőmérnöki Karra való beiratkozásakor, 1939-ben lépett be az Egyesületbe. Erdőmérnöki oklevelét 1943-ban kapta meg. Lenyűgöző számok, évszámok ezek. Ami talán még ennél is lenyűgözőbb, hogy az OEE legidősebb tagja, 96 évesen szakmánk iránti töretlen elhivatottsággal, naprakész tájékozottsággal, tűéles memóriával, makulátlan szellemi frissességgel, egyenes tartással és olyan stílussal bír, amit a nála sok évtizeddel fiatalabbak (pl. e sorok írója) is csak irigyelni tud.

Mindezekről 2017. május 18-án a Mátrában is megbizonyosodhattunk, ahová Szőnyi László családjával (4 generáció) egy szűkkörű szakmai/baráti találkozó és a nyírjesi IUFRO lucfenyő származási kísérlet felkeresése céljából látogatott el. Ez a kísérlet egyébként 50 évvel ezelőtt éppen az ő kezdeményezésére jött létre. Lélekemelő, ragyogó nap volt ez (meteorológiai szempontból is) minden résztvevő számára.

Laci bácsi! Maradj még sokáig az OEE legidősebb tagja!

Forrás: OEE

Szerző: Dr. Csóka György

Hírszerkesztő: Nagy László