"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdész adomány a kárpátaljai ferences misszió részére

Erdész adomány a kárpátaljai ferences misszió részére

2018. február 27-én Zambó Péter az OEE elnöke, Szenpéteri Sándor ügyvezető igazgató és Nagy László az Erdészeti Lapok főszerkesztője egyesületi küldöttségként járt a Ferences Szerzetesrend budai rendházában, ahol bensőséges találkozó keretében adták át az idei Országos Erdészbál alkalmával összegyűjtött 1 millió forintos adományt, a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány számára.

Az egyesület elnökét Magyar Gergely ferences rendi szerzetes atya, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány korábbi tartományfőnöke, a Kárpátaljai Ferences Misszió vezetője fogadta, aki hálás szívvel köszönte meg a magyar erdészek önzetlen karitatív támogatását, melyet a misszió által fenntartott oktatási intézmények működésére fognak fordítani. 

Az adomány átadása után Zambó Péter és Magyar Gergely kötetlen beszélgetés során a kárpátaljai magyar honfitársaink aktuális élethelyzetéről tárgyaltak, mely során az OEE elnöke kérte a ferences misszió együttműködő segítségét a kárpátaljai magyar erdészekkel való kapcsolattartás hatékonyabbá tételében.

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok