"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Bejáró túrák az Erdei Vándortáborok útvonalain

Bejáró túrák az Erdei Vándortáborok útvonalain

A Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által tavasszal meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezető” tanfolyamra jelentkező pedagógusok számára véget értek a gyakorlati képzések. Az utolsó, 25 főből álló csapat június 27-én, a budapesti Hármashatár-hegyen ismerkedhetett a vándortábor-vezetés terepi fortélyaival, és adott számot megszerzett tudásáról.

A bő másfél hónapon keresztül zajló tanfolyam keretein belül összesen 279 akkreditált vándortábor-vezető vehette már át a hivatalos képesítését, ők foghatnak bele akár már ezen a nyáron Erdei Vándortábor szervezésébe és lebonyolításába.

Az Országos Erdészeti Egyesület ráadásul most az Erdei Vándortábor mind az 5 útvonalán lehetőséget biztosít pedagógusoknak, és fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek munkatársainak az útvonalak bejárására, hogy azokat testközelből is megismerhessék.

A 3-5 napos bejárásokon érintjük a vándortáborok legfontosabb pontjait, túráit és szállásait, hogy a résztvevők később, már vándortábor-vezetőkként, régi ismerősökként térjenek vissza csoportjaikkal a választott vándortábor útvonalakra.

Kiket várunk a bejáró túrákra?

Mindazokat, akik pedagógusként vagy civil szervezetek tagjaként érdeklődnek a vándortáborozás lehetősége iránt, és a jövőben szívesen szerveznének általános iskolák felső tagozatosainak vagy középiskolás diákoknak vándortáborokat.

A túrák időpontjai:

  • Pilis (Visegrád – Csobánka): július 24-27.
  • Bakony (Bakonybél – Bakonybél): július 24-28.
  • Mecsek (Pécs – Pécsvárad): július 31-augusztus 3.
  • Mátra (Sirok – Tar): augusztus 7-9.
  • Börzsöny (Diósjenő – Bernecebaráti): augusztus 8-10.

A túrák részvételi díja: 3200 Ft/nap

A túrák minimum létszáma:
A bejáró túrákat minden útvonalon minimum 5 fő jelentkezése esetén indítjuk el.

Jelentkezési határidő és kapcsolat:
Legalább 2 héttel a választott túra kezdete előtt az info@erdeivandor.hu címen.

Mindeközben pedig semmiképpen se feledkezzünk el az Országos Erdészeti Egyesület által Erdei Vándortábort szervező pedagógusoknak meghirdetett nyereményjátékról, amelyen értékes túrafelszerelés-utalványokat nyerhetnek azok a pedagógusok, akik már 2017 nyarán csoportokat visznek a meghirdetett 5 útvonal egyikére.

Forrás: OEE

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László