"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Egyeztető tárgyalás a miniszternél

Egyeztető tárgyalás a miniszternél

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter meghívására egyeztető tárgyaláson vett részt a Minisztériumban Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke.

A megbeszélésen az ágazatért felelős miniszter kiemelte, mint ahogy eddig tette, úgy a továbbiakban is támogatja az erdőgazdálkodást, kiáll a becsületes erdészek mellett. Az erdészeti ágazatra, mint jól szervezett, hatékonyan működő és előremutató fejlődésre képes területre tekint. Egyaránt számít az Egyesület együttműködésére az erdőkkel kapcsolatos stratégiai célok megvalósításában, a magán erdőtulajdonosok támogatásában és az állami erdőgazdálkodók képviseletében.

Zambó Péter elnök tájékoztatta a minisztert az aktuális egyesületi tevékenységekről. Kifejtette, hogy az erdész társadalom elkötelezett a nemzeti kincset jelentő erdők természeti, gazdasági és turisztikai értékeinek fenntartásában, különös tekintettel a Bejárható Magyarország programban megfogalmazott kormányzati célkitűzések megvalósítására. Az erdészek munkájának eredményeként az ország erdőterülete a leglátogatottabb belföldi turisztikai attrakciók sorába emelkedett, miközben az ágazat növelte a vidéki foglalkoztatásban betöltött szerepét és folyamatosan biztosítja a lakosság és az ország tűzifával és fenntartható módon termelt faanyaggal való ellátását.

Az elnök továbbá ismertette az Egyesület 150 éves jubileumi évének programjait, melynek megnyitására felkérte Fazekas Sándort, amit a miniszter elfogadott.

 

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Szerző: Lomniczi Gergely