"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Előadás a vadfotózásról

Előadás a vadfotózásról

Vadászszezonhoz közeledve aktuális témát választott az OEE Tamási Helyi Csoportjának Erdészklub rendezvénye múlt heti összejövetelére.

Meghívott vendégelőadónk Nagy Csaba erdőmérnök, mérnök-tanár, természetfotós volt, aki a vadfotózás műhelytitkaiba avatta be az érdeklődőket. Nagy CsabaA NyME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola oktatója az 1970-es években kezdett természetfotózással foglalkozni. Képei azóta különböző pályázatokon számos díjat, elismerést kaptak. Ezek között legkiemelkedőbb „Az Év Természetfotósa” cím, amelyet 2002-ben nyert el. Fotói könyvekben, folyóiratokban, természetvédelmi kiadványokban jelennek meg. Legjelentősebb publikációi a Nyugat-Dunántúl Természeti Értékei és a Fertő Hanság Nemzeti Park - Ahol a puszták Véget érnek című önálló fotóalbumok. Tagja a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), valamint a Nimród Fotóklubnak.


Szakmai életünkben egyre fontosabb a megélt események igényes publikálása, melyhez elengedhetetlen a jó minőségű és informatív fotóanyag. Ha ez még művészi elemekkel is gazdagodik, akkor bizonyossággal kijelenthetjük, hogy mindent megtettünk híres vadállományunk, szép terítékeink, és a vadászathoz kapcsolódó hagyományaink méltó bemutatásáért. Ebben nyújtott Nagy Csaba segítséget a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. szakszemélyzeti tagjainak is, melyet ezúton is köszönünk.

Forrás: OEE Tamási Helyi Csoport

Szerző: Antli István

Hírszerkesztő: Pintér Eszter