"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdei Vándortábor: meghosszabbított határidő, kisebb csoportlétszám

Erdei Vándortábor: meghosszabbított határidő, kisebb csoportlétszám

Egy 7 napos tábor szervezése több mint 10 felsős és/vagy középiskolás diák számára még akkor is embert próbáló feladat, ha épp az idén nyáron újrainduló Erdei Vándortáborokról van szó, ahol a szervező pedagógusoknak/táborszervezőknek kis túlzással csak az útvonalat és a dátumot kell kiválasztaniuk. Ugyanis az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) minden egyebet (kijelölt útvonalakat és szálláshelyeket, étkezést, látnivalókat és programokat) „tálcán”, csomagban kínál számukra.

A szervezők dolgát megkönnyítendő, az OEE az alább olvasható segítségeket nyújtja az Erdei Vándortáborok szervezéséhez, hogy a túravezetők és a táborozók időben egymásra találhassanak.

  • A korábbi tájékoztatásokban szereplő, június 19-ei jelentkezési határidőt az érdeklődők visszajelzései alapján az OEE június 30-ra módosítja, így a táborok megszervezésére csaknem két héttel több idő áll rendelkezésre.
  • A vándortáborok szervezéséhez nélkülözhetetlen 1 fő vándortábor vezető, aki rendelkezik a Testnevelési Egyetem és az OEE által szervezett „Gyalogos vándortábor-vezető” képzéssel. Igény esetén azonban az OEE készséggel közvetít a vándortáborokra jelentkező csoportok és a képzést elvégzett pedagógusok között, így olyan csoportok is részt vehetnek az idei vándortáborokon, akiknél a kísérők között nincs megfelelő végzettségű pedagógus.
  • Ráadásul a könnyebb szervezés érdekében az OEE a minimális csoportlétszámot 15 főre módosítja (13 diák + 2 kísérő).

Az Erdei Vándortáborok esetében 5 útvonalon, a Mátrában, a Börzsönyben, a Pilisben, a Bakonyban és a Mecsekben, 2017. július 1. és augusztus 20. között zajlik a táboroztatás. Minden útvonalon 6 éjszakát és 7 napot töltenek majd el a csoportok. A szállást, napi háromszori étkezést és előre szervezett kulturális, ismeretterjesztő programokat tartalmazó részvételi díj fejenként 22 000 forint.

Az Erdei Vándortáborokra civil szervezetek által szervezett csoportok is jelentkezhetnek, amennyiben közoktatási intézmények nappali tagozatain tanuló felsős és/vagy középiskolás diákok csoportjait regisztrálják.

Az Erdei Vándortáborokkal kapcsolatos információk és a jelentkezéshez szükséges online pályázati űrlap a www.erdeivandor.hu honlapon található.

Forrás: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László