"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megjelent az Erdészeti Lapok áprilisi lapszáma

Megjelent az Erdészeti Lapok áprilisi lapszáma

A Magyar Posta a húsvéti ünnepek után megkezdte az Erdészeti Lapok április havi lapszámának a terjesztését, így várhatóan napokon belül az egyesületi tagok posaládáiba kerül.

A tavasz második hónapjában megjelenő lapszám gazdag tartalommal, 40 oldalon várja olvasóit. Vezércikkünkben a 2013. évi jelentős nagyságú törvény- és jogalkotás erdészeti szabályozásának jogi változásaiban igyekszünk áttekinthető és jól értelmezhető sorvezetőt nyújtani. A Disputa rovatunkban a még mindig fókuszban lévő akác kérdéskört járják körül - több cikkanyag segítségével - a pro és contra szakmai érveket felvonultató disputáló felek. Ezeken túl a hód által okozott ártéri erdei kártételekről olvashatunk szakmai anyagot, az egyesületi életünket bemutató cikkek mellett, mint a Gyökerek és Lombok kilencedik kötetének könyvbemutató rendezvényét ismertető beszámoló. És hosszú idő után az utolsó még köztünk lévő tanú is beszámol a legendás 1957-es parádfürdői vándorgyűlésről.

Az előzetesen lapozható pdf. alapú tartalomajánló a borítóképre kattintva érhető el. Tartalmas olvasást, jó böngészést kívánunk!

Forrás: OEE - Erdészeti Lapok

Szerző: Nagy László főszerkesztő

Fotók: Erdészeti Lapok