"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megjelent az Erdészeti Lapok áprilisi lapszáma

Megjelent az Erdészeti Lapok áprilisi lapszáma

A Magyar Posta múlt héten pénteken megkezdte az Erdészeti Lapok 2015. évi áprilisi lapszámának a terjesztését, így várhatóan napokon belül az egyesületi tagtársak és az előfizetők postládáiba kerül.

Az áprilisi lapszám vezércikke - Nagy Imre és Pap László tollából -  a nemesnyár-állományok természetvédelmi oltalom alatt álló erdőterületeken történő fafajcserés átalakításának gazdasági következményeiről előző lapszámunkban megjelent részletes ökonómiai elemzés második része, mely hiánypótló, értékes cikksorozat.

A folyóirat további részében Mátyás Csaba akadémikus foglalja össze az AGRÁRKLÍMA I. kutatási programot és ehhez kapcsolódva rövid beszámolóban adunk betekintést a projekt második részének indítását jelentő nyitórendezvény szakmai konferenciájába. Az erdőket érintő klímaváltozás témaköréhez jól illeszkedik a NÉBIH Erdészeti Igazgatóság munkatársainak áttekintő írása a hazai erdő- és vegetációtüzekről. Március 23-án a Földművelésügyi Minisztériumban, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából szakmai elismeréseket adtak át erdész kollégáinknak, melyről részletes tájékoztatást adunk közre. A Magánerdő rovatban a MEGOSZ vezetősége a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkáránál tájékozódott az aktuális szakmai kérdésekről, melynek legfontosabb információt foglalják össze cikkanyagukban. 

Az aktuális beszámolók közül kettő emelkedik ki. Bedő Albert születésének 175. évfordulója alkalmából méltó megemlékező ünnepséget rendezett az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakiskola és Kollégium, amely a jubileum kapcsán számos újdonságot tartalmazó igényes kiadványt jelentetett meg a "székely erdészről". Az Erdők Nemzetközi Napján pedig a Budakeszi Vadasparkban adták át az állami és magán erdészeti erdei iskolák minősítő okleveleit. 

Az áprilisi lapszám a hagyományos terjedelemben, összesen 32 oldalon nyújt gazdag tartalmú szakmai és egyesületi olvasnivalót. További előzetes részletek a lapozható elektronikus tartalomajánló segítségével, a fenti képre kattintva érhetőek el, pdf. formátumban.

Forrás: Erdészeti Lapok Szerkesztősége/OEE

Szerző: Nagy László főszerkesztő

Fotók: Erdészeti Lapok/OEE