"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megjelent az Erdészeti Lapok összevont nyári lapszáma!

Megjelent az Erdészeti Lapok összevont nyári lapszáma!

A Magyar Posta e hét közepén megkezdte az Erdészeti Lapok 2015. évi július-augusztusi összevont nyári lapszámának a terjesztését, így várhatóan napokon belül az egyesületi tagtársak és az előfizetők postládáiba kerül.

A hagyományoknak megfelelően a lapszám kiemelt figyelmet fordít az Egyesület legnagyobb éves rendezvényének, a 146. Vándorgyűlésnek a lehető legrészletesebb bemutatására. Folyóiratunk első 32 oldalán a magyar erdészek országos találkozójának fontosabb eseményeit - a megnyitótól az ünnepi közgyűlésig - követhetik végig az olvasók.

A lapszám folytatásában az idei Év Erdésze versenyről a szakmai megmérettetés főszervezője, Spingár Péter közöl összefogaló beszámolót, illetve interjú olvasható Tóth Péterrel, a 2015. év Év Erdésze verseny győztesével. Szolnyik Csaba az Erdészeti szakigazgatás rovatban a Bükk-hegység területén végzett átfogó NATURA 2000 vizsgálatokról értekezik. Az állami tulajdonú erdőgazdaságok részvételével immár negyedik alkalommal tartottak szakmai jogi konferenciát, idén a Mecsekerdő Zrt. szervezésében. A rendezvényről dr. Pekár Anita, a cég jogtanácsosa számol be szakmai cikkében. A MEGOSZ vezetői folytatták az erdészeti és a kapcsolódó ágazati vezetőknél tett látogatásaikat. Ez alkalommal Ugron Ákos helyettes-államtitkárnál (FM) és V. Németh Zsolt államtitkárnál (FM) jártak. Május 6-án szupercellás zivatar pusztította végig a dél-alföldi erdőket. A keletkezett erdőkárokat dr. Sárvári Jánossal jártuk végig, Sipos Ferdinánd kalauzolása mellett, melyről szakmai beszámoló olvasható a folyóiratban. Juhász István és dr. Schiberna Endre az idén ötven éves ERTI Ökonómiai Osztály tiszteletére tartott ünnepségről közöl cikkanyagot, míg dr. Takács Viktor a "Roth Gyulás" erdész növendékek európai szakmai versenyen elért sikereiről ír. Az Erdőművelési és Erdőhasználati Szakosztály Észak-Magyarországon tett szakmai tanulmányutat, melyről Garamszegi István tudósít a Műhelymunka rovatban. Ugyancsak ebben a rovatban olvasható a Megújuló energia Szakosztály KEFAG Zrt-nél tett szakmai látogatása, Mizik András és Csofcsics László tollából.

A július-augusztusi lapszám a hagyományos összevont terjedelemben, összesen 64 oldalon nyújt gazdag tartalmú szakmai és egyesületi olvasnivalót. További előzetes részletek a lapozható elektronikus tartalomajánló segítségével, a fenti borítóképre kattintva érhetőek el, lapozható pdf. formátumban, az Erdészeti Lapok ISSU oldalán.

Forrás: OEE - Erdészeti Lapok

Szerző: Nagy László - főszerkesztő

Fotók: Erdészeti Lapok