"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megjelent az Erdészeti Lapok szeptemberi lapszáma

Megjelent az Erdészeti Lapok szeptemberi lapszáma

A Magyar Posta a hét legelején megkezdte az Erdészeti Lapok 2016. évi első őszi lapszámának, a szeptemberinek a terjesztését, mely bővített terjedelemben, összesen 36 oldalon nyújt gazdag tartalmú szakmai és egyesületi olvasnivalót.

Többek között a hazai faanyagkereskedelmi lánc helyzetéről készült kérdőíves felmérés elemzését közli az Erdészeti Igazgatóság, a fehér akác európai megjelenésének tényszerű történetéről olvashatunk szakmai cikkanyagot, az Erdőmérnöki Karon elhangzott TDK dolgozatok legjobbjaiból adunk közre egy újabb publikációt, illetve 30 kérdés, 30 válasz címmel a Natura 2000 hálózat tapasztalatairól magánerdő-gazdálkodó és erdész szemmel jelenik meg a Disputa rovatban egy két részes cikkanyag első része. Mindemellett az Év fája erdőművelési tulajdonságairól, az erdőre utaló településnevekről, az OEE egykori székházának 130 éves avatási jubileuma kapcsán a székház államosításáról, illetve helyi csoport rendezvényekről is olvashatunk a folyóiratunkban.

További előzetes részletek a lapozható elektronikus tartalomajánló segítségével, a fenti borítóképre vagy a szövegkapcsolóra kattintva érhetőek el, az Erdészeti Lapok ISSUU oldalán. 

Forrás: Erdészeti Lapok Szerkesztősége - OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Erdészeti Lapok