"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megjelent az Erdészeti Lapok első idei tavaszi lapszáma!

Megjelent az Erdészeti Lapok első idei tavaszi lapszáma!

A Magyar Posta megkezdte az Erdészeti Lapok 2015. évi első tavaszi lapszámának a terjesztését, így várhatóan napokon belül az egyesületi tagtársak és az előfizetők postládáiba kerül.

A márciusi lapszám vezércikke a nemesnyár-állományok természetvédelmi oltalom alatt álló erdőterületeken történő fafajcserés átalakításának gazdasági következményeiről közöl részletes ökonómiai elemzést, mely hiánypótló, értékes cikksorozat második, befejező részét az áprilisi lapszámban jelentetjük meg. Ezenkívül a gyulaji erdőkben tapasztalt kiugró mértékű mezei pocok károsításról, a FEHOVA kiállításon tartott "A nagyvadgazdálkodás időszerű kérdései"  című NAK konferenciáról, a drón-technológia erdészeti alkalmazási lehetőségeiről olvashatunk cikkanyagokat, további szakmai és egyesületi aktualitások,  beszámolók mellett. Ugyancsak a lapszámban jelenik meg az OEE 146. Vándorgyűlésének hivatalos invitációja és az Év Erdésze Verseny 2015 felhívása is. Új rovat indításával a még dolgozó és a már nyugállományban lévő erdésztechnikusokat is szeretnénk közvetlenül megszólítani, hogy osszák meg velünk tő melletti mindennapjaikat, szakmai tapasztalataikat, emlékeiket.

Felhívjuk a tagtársak figyelmét, hogy a lapszám hátsó belső borító oldalán található Tagság érvényesítés felhíváson elhelyezve találják meg az éves tagsági díjukat rendezett egyesületi tagok a tagsági kártyára felragasztandó matricát! Kérjük a tagokat, hogy a matricát vegyék le a vignettáról (a tagsági kártya fotóján található meg, nyíllal jelölve) és ragasszák fel tagsági kártyájukra!

A márciusi lapszám a hagyományos terjedelemben, összesen 32 oldalon nyújt gazdag tartalmú szakmai és egyesületi olvasnivalót. További előzetes részletek a lapozható elektronikus tartalomajánló segítségével, a képre kattintva érhetőek el, pdf. formátumban. 

Forrás: Erdészeti Lapok Szerkesztősége/OEE

Szerző: Nagy László főszerkesztő

Fotók: Erdészeti Lapok