"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Császártöltés látta vendégül az Erdészklubot

Császártöltés látta vendégül az Erdészklubot

Az OEE Kecskeméti Helyi Csoportjának hagyományos Erdészklub összejövetele június 12-én a KEFAG Zrt. Császártöltési Erdészeténél kerület megrendezésre.

A tagságból verbuválódott közel 50 fős résztvevő Bács-Kiskun megye teljes területéről érkezett az erdészet Keceli Csemetekertjébe, ahol a vendégeket Kara Miklós erdészeti igazgató vezetésével a Császártöltési Erdészet szakszemélyzete fogadta. tájékoztatás

A program első részében a csemetekerti vetéseket tekintettük meg az alkalmazott technológiák ismertetése közben. Megismertük a kert létesítésének körülményeit, történetét. A kérdésekre ifj. Góhér Zoltán műszaki vezető és Balogh K. Róbert csemete-kertkezelő, kerületvezető erdész adott részletes válaszokat.

A továbbiakban sétát tettünk az alföldi erdőket bemutató azon tanösvényen, amelyet a 2007. évi erdészeti vándorgyűlés kísérő szakmai programjaként létesített a KEFAG Zrt. A ma is kitűnő állapotban lévő ismertető tábláknál Bódi György műszaki vezető adott tájékoztatást a helyi erdőgazdálkodás fahasználati gyakorlatáról.

Rövid üdítős pihenő után a szakmai program zárásaként Hajós községhatárban egy második éves kitűnően sikerült a Császártöltési Erdészet által tervezett és kivitelezett megbízásos erdőtelepítést tekintettünk meg. Erdész szívet melengető látvány volt a 62 ha-os egybefüggő „zöld tenger”, a tájhasznosítás egy kiváló példája a szomszédos szőlő-, gyümölcs és elcserjésedett gyep területek kontrasztjaként. Sok hozzászóló dicsérte a helyi szakszemélyzet többek között Rostás Róbert mint a kivitelezést irányító kerületvezető munkáját. A bemutatott erdősítés történetét és a térség erdőtelepítési lehetőségeit Szabó Tibor József a Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának igazgatója egyben az OEE régióképviselője ismertette.

Az aktív szakmai program zárásaként az erdészet kezelésében lévő Császártöltési Parkerdőben fogyaszthattunk el egy pompás estebédet baráti beszélgetés keretében.

Késő este volt már, amikor búcsút vettünk vendéglátóinktól. Kara Miklós erdészeti igazgató úrnak egy mindanyónk által aláírt emlékkönyvvel külön is megköszöntük a szívélyes vendéglátást azon apropóból is, hogy több mint 3 évtizedes erdészetvezetői munkássága zárásaként ez év végén befejezi aktív szakmai pályafutását. Bízom benne, hogy a helyi csoport hasonló  rendezvényein, mint vendég a későbbiekben ugyan olyan lelkesedéssel vesz majd részt, mint ahogyan ezt a szép napot megszervezte!

Az összejövetelről további képeket az Egyesületi események galériában talál.

Forrás: OEE Kecskeméti HCs

Szerző: Koczka Zoltán

Fotók: OEE Kecskeméti HCs

Hírszerkesztő: Pintér Eszter, Nagy László