"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Házi erdészverseny a Bujáki Erdészeten

Házi erdészverseny a Bujáki Erdészeten

Szerző:Turóczi Balázs

2012. május 10-11 között került megrendezésre a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. házi erdészversenye, amely válogató volt az „Év Erdésze” Országos Erdészversenyre.

Az Erdőgazdaság és az OEE Budapesti HM-Csoportja közös szervezésben bonyolította le a rendezvényt, amelynek a Bujáki Erdészeti Igazgatóság biztosított remek helyszínt, Bujákon. A versenyzők a Lovasberényi, Süttői, Uzsai, Táborfalvai és a Bujáki Erdészettől érkeztek 10 fős mezőnyt alkotva.

 A verseny csütörtök délelőtt koronglövészettel kezdődött, ebéd után a szilosi vadászházban felismerési feladatokkal majd szakmai írásbeli feladatmegoldással folytatódott.Másnap 8 állomáshelyen adtak számot szakmai tudásukról a versenyzők, ahol többek között a választékolás, famagasság- és fatérfogatbecslés, távolság- és trófeasúlybecslés, trófeaminősítés, állományleírás, gyérítésjelölés, szálalás jelölése volt a feladat.

A versenyzők felkészülten és eredményesen teljesítették a kijelölt feladatokat. A kialakult eredménysorrend:

 

  1. Bartus Bence (Bujáki Erdészeti Igazgatóság)
  2. Kónya László (Lovasberényi Erdészeti Igazgatóság)
  3. Albert Péter (Süttői Erdészeti Igazgatóság)

Az ünnepélyes díjátadón Keresztes György vezérigazgató-helyettes megköszönte a lelkiismeretes és precíz munkát, a jó megoldásokat és átadta az értékes díjakat, okleveleket.

A verseny lebonyolításában segítségünkre volt a mátrafüredi szakközépiskola oktatója, Vadász László, a Ipoly Erdő Zrt. Nyugat-Cserháti Erdészetétől Burián Gábor és Majoros Zsolt, a CGPI-től Tóth Béla Ákos, helyi csoportunk nyugdíjasai Pálhalmi János és Palatitz Ferenc, akiknek ezúton is köszönetet mondunk. Természetesen elismerés illeti a házigazdákat a Bujáki Erdészeti Igazgatóság minden dolgozóját, akik mind a szervezésben mind a lebonyolításban kiemelkedőt nyújtottak.