"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészverseny a Szalajka-háznál - Nagy Richard képviseli az Egererdő Zrt-t

Erdészverseny a Szalajka-háznál - Nagy Richard képviseli az Egererdő Zrt-t

2015. május 12-én rendezték meg az EGERERDŐ Zrt. által szervezett erdészversenyt a nemrégiben felújított Szalajka-ház közelében, mely egyben válogató volt az Év Erdésze Országos szakmai versenyre.

A versenyen összesen 6 erdészet 60 kerületvezető erdésze vett részt. A 30 kérdésből álló szakmai teszt kitöltése után négy állomáson kellett bizonyítaniuk: tölgyelegyes-bükkös gyérítésének jelölése és körlapmérése, állófa becslése szemmel, választékolás, trófeás vadak távolságának meghatározása és minősítése.

Az idei év házigazdája a Mátrafüredi Erdészet volt, melynek jóvoltából egy-egy versenyszám között lehetőség volt a Szalajka-ház megismerésére és lézeres lövészet kipróbálására is. Dr. Jung László vezérigazgató köszöntő szavaiban is hangsúlyozta, hogy nem csak egy versenyre gyűltünk össze, hanem baráti találkozóra, szakmai tapasztalatcserére is lehetőség nyílik a nap folyamán.

Valamennyi kolléga sikeresen teljesítette a feladatokat: 15 fő több mint 80%-os eredménnyel, és csupán hatan maradtak el a 70%-os határtól. A társaság teljes létszámára vetített teljesítményátlag 77% volt. A kialakult sorrend:

  1. Nagy Richárd (Mátrafüredi Erdészet)                    84%
  2. Gyurcsik Attila (Bátonyterenyei Erdészet)             83,3%
  3. Dolnego József (Bátonyterenyei Erdészet)            83,2%

Az első helyezett a Mátrafüredi Erdészet kerületvezető erdésze, Nagy Richárd lett 84%-os teljesítménnyel, a második és harmadik helyezett a Bátonyterenyei Erdészet két kollégája, Gyurcsik Attila és Dolnego József lett 83,3% illetve 83,2%-os eredménnyel. Csapatban a legjobb eredményt a Bátonyterenyei Erdészet érte el, 80% feletti átlagos teljesítménnyel. A hagyományoknak megfelelően az országos erdészversenyen az első helyett Nagy Richárd képviseli az EGERERDŐ Zrt-t.

Forrás: Egererdő Zrt.

Szerző: Kaszala Judit

Hírszerkesztő: Nagy László