"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az OEE Erdők a közjóért Szakosztályának vezetőségválasztó ülése

Az OEE Erdők a közjóért Szakosztályának vezetőségválasztó ülése

Dobó István szakosztályelnök köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a nap programját. Mivel a megjelent választásra jogosultak száma nem haladta meg az 50 %-ot, új szakosztályülés összehívása vált szükségessé.

Ezután Tengerdi Győző, a VERGA Zrt. vezérigazgatójának előadásában hallhattunk tartalmas beszámolót a VERGA Zrt. közjóléti tevékenységéről. Ennek keretében megtekintettük „A jövő a kezünkben van” 2013-2014. – Közjóléti beruházások” című kisfilmet, amelyben az elmúlt időszakban a Zrt. területén megvalósult sokszínű közjóléti beruházásokról láttunk gazdag összefoglalót.

A kisfilmet követően a vezérigazgató bemutatta az erdőgazdaság jellemző adatait, sajátosságait, gazdálkodásának alappilléreit. Kiemelte, hogy a hagyományos értelemben vett fenntartható és tartamos erdő- és vadgazdálkodás mellett a társaság nagy hangsúlyt fektet a közjóléti tevékenységek magas színvonalú és fenntartható művelésére. Az elmúlt két évben a Bakonybanszámos új létesítményt építettek, turistautakat, kerékpárutakat újítottak fel, láttak el szükséges infrastruktúrával, több kilátót emeltek, emlékhelyeket létesítettek, környezeti nevelési helyszíneket alakítottak ki. Mindezen fejlesztések során kiemelt céljuk a hagyományápolás és a térségben élő emberek számára a kulturált szabadidő eltöltés lehetőségének megteremtése, a vidékfejlesztése. Az előadás végén a vezérigazgató elmondta, hogy a már megvalósult beruházásokon túl a jövőbeni fejlesztésekre is vannak tervek.

Rövid szünet után a megismételt szakosztályülés az egyharmados létszámmal is határozatképes volt. Megválasztásra került a Helyi Választási Bizottság, amelynek elnöke Madas Katalin, tagjai Steiner József és Halász Tibor lettek. Az Országos Választási Bizottság képviselője Holdampf Gyula volt.

A szavazás során Dobó Istvánt továbbra is a szakosztály elnökének, Miklós Tamást pedig új titkárnak választották. Az új vezetőség nevében Dobó István elnök megköszönte a bizalmat és elmondta jövőre vonatkozó elképzeléseit.

Bemutatásra került Puskás Pál szakosztály tagunk „Tele van az utca akácfa virággal” című könyve és szó esett az őszi hátizsákos erdélyi tanulmányútról is.

Lomniczi Gergely az OEE főtitkára gratulált az új vezetőségnek. Ezek után Dobó István elnök megköszönte mindenkinek a részvételt és a szakosztályülést bezárta.

 

Forrás: OEE Erdők a közjóért Szakosztály

Szerző: Miklós Tamás

Fotók: Zétényi Zoltán

Hírszerkesztő: Nagy László