"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdőpedagógusok Norvégiában

Erdőpedagógusok Norvégiában

2016. október 24-27 között rendezték meg immár 11. alkalommal az Erdőpedagógiai Konferenciát, mely Magyarországról indult útjára. Idén Norvégia volt a házigazdája a konferenciának, melyet a „Bioökonómia és az Erdőpedagógia kapcsolata-avagy a fenntartható fejlődés az oktatásban” címmel szerveztek.A jávorszarvassal

A konferencián 17 országból közel 80 fő vett részt, erdőpedagógusok, erdészek, kutatók, különböző erdőpedagógiai intézmények, szövetségek képviselői.

A három napos programsorozat keretében előadások, workshopok és gyakorlati terepi foglalkozások segítették a téma hatékony feldolgozását. A záró napon a norvég erdészeti múzeumot meglátogatása volt a program, ahol Norvégia flórájával, faunájával és erdészeti múltjával ismerkedhettek meg a konferencia résztvevői.

Az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Iskola Szakosztálya öt fővel képviseltette magát a konferencián a Földművelésügyi Minisztérium támogatása jóvoltából. Nagyszerű lehetőség volt mind az oktatás, mind a tananyagfejlesztés, a kapcsolatfelvétel szempontjából és nem utolsósorban arra, hogy a lehetőségünk legyen a Magyarországon folyó hatékony munka bemutatására. Bővebben a konferenciáról az Erdészeti Lapok 2017. januári lapszámában olvashatnak. Köszönjük a lehetőséget!

Forrás: OEE

Szerző: Fajkuszné Bodrogi Zsuzsanna, Pintér Eszter

Fotók: Fóris Dóra

Hírszerkesztő: Pintér Eszter