"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ülésezett az Erdőrendezési Szakosztály

Ülésezett az Erdőrendezési Szakosztály

Az Erdőrendezési SzakosztályTerepi adatrögzítő bemutató – erdőleltár” címmel rendezvényt tartott 2016. szeptember 26-án a NÉBIH Erdészeti Igazgatóságának tárgyalójában. A rendezvény során 22 fő volt jelen, melyek közül a szakosztály két új tagot is megszavazott a rendezvény záróakkordjaként.

A program nyitógondolatait Czirok István szakosztály elnök intézte az ülés legelején, melyet Kolozs László Statisztikai Erdőleltár c. előadása követett, kihangsúlyozva az országos erdőleltár fejlődését, valamint a jelentőségét nemzetközi szinten. Minden fontos tudnivaló és a publikált eredmények ezen a honlapon megtekinthetők: http://portal.nebih.gov.hu/erdoleltar.

Második napirendi pontként került sor Skorka Patrik erdőmérnök és Szabó Károly erdőtervező előadására és bemutatójára, mely az Erdőleírás terepi munkálatait segítő Android alkalmazás címet viselte, amely egy saját fejlesztésű szoftverről szólt. Az előadás végén felvetődött gondolatok igen hasznosnak bizonyultak a program továbbfejlesztési lehetőségeit illetően.

Ezt követően egy nem tervezett program következett, mely a TERI nevű szintén Androidos környezetben fejlesztett mobil alkalmazás bemutatása volt, amely során a már elkészített és kiadott program felhasználási módjait ismertette az előadó Szűcs Kálmán. Ez a fejlesztés kiválóan alkalmas az erdőrészlet szintű böngészésre a leírólapok digitális adatállományából, mely szoros kapcsolatban áll az ESZIR-rel (Erdészeti Szakigazgatási Rendszer).

A gyűlés zárásaként megvitattuk az aktuális szakosztály ügyeket, az idénre tervezett programokat, melyeket Halász Gábor, Jagicza Attila és Czirok István ismertettek.

Forrás: OEE Erdőrendezési Szakosztály

Fotók: NÉBIH EI

Hírszerkesztő: Nagy László