"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdővarázs Családi Nap!

Erdővarázs Családi Nap!

Két napon át, 2016. szeptember 9-10-én interaktív erdei kincsestár és színes műsorok várják mindazokat, akik kíváncsiak a magyar erdők sokszínűségére, hazánk értékes természeti környezetére – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a budapesti családi nap előkészületei kapcsán.

Erdővarázs családi nap címen, az iskolakezdés első hétvégéjén, most először rendeznek Budapest belvárosában olyan interaktív eseményt, ahol az állami erdők közjót szolgáló színes kínálataikkal mutatkoznak be – jelezte a miniszter. Hazánknak jelenleg közel húsz százalékát fedi erdő.

Fazekas Sándor arra is felhívta a figyelmet, hogy a természetvédelem, az ökoturizmus, a hazai erdők különleges és egyedi erdei növény- és állatvilága, az erdészek rendkívüli munkája, az erdei vasutak és az erdészeti erdei iskolák mind-mind megismerhetők az állami erdőgazdaságokat bemutató ingyenes családi napon. A rendezvénynek Budapesten a Szabadság tér ad otthont.

Az eseményen erdész szakemberek 11 sátorban interaktív foglalkozásokon mutatják be az erdő varázslatos világát az érdeklődő gyermekek és családok számára. Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság várja vendégeit olyan foglalkozásokkal és bemutatókkal, amelyek az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapulnak és az erdészeti tevékenységek egy-egy fontos területéhez kötődnek. 

A földművelésügyi miniszter szólt arról is, hogy az erdei iskola programok mellett a rendezvényre érkező kicsiknek és nagyoknak művészeti programokban is lesz részük, pénteken például a 16 órakor kezdődő ingyenes Kaláka koncert várja az iskolások mellett a családtagokat és az erdők világa iránt érdeklődő valamennyi látogatót.

A rendezvény fő célja, hogy bemutassa az erdőgazdaságok összetett munkáját, hiszen a nemzeti erdőkincs a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé tartozik.

A részletes programot a szövegkapcsolóra kattintva éri el.

Forrás: FM, OEE

Fotók: FM, OEE

Hírszerkesztő: Wenczel Dóra, Nagy László