"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

II. Erdővarázs Családi Nap: nagy az előzetes érdeklődés

II. Erdővarázs Családi Nap: nagy az előzetes érdeklődés

Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között Budapest szívében, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A nagy érdeklődésnek köszönhetően az ökoiskoláknak szervezett erdei iskolai foglalkozásokra szinte pillanatok alatt beteltek a meghirdetett helyek. A nagyközönségnek szóló ingyenes programok részletei megtekinthetők a www.erdovarazs.hu oldalon.

A tavaly nagy sikerrel zárult, a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében megvalósuló Erdővarázs Családi Nap után az állami erdőgazdaságok idén másodszorra is kiköltöznek a budapesti Szabadság térre, hogy a tavalyinál is több, immár 15 tematikus sátorban mutassák be a hazai erdők titkait és a magyar erdészek mindennapi munkájának sokféle vetületét. Magyarországon több évszázados hagyományra tekint vissza a fenntartható erdőgazdálkodás, amelynek eredményeként az első világháborút követő 10 százalékról mára a 20 százalékot is meghaladó arányúra nőtt hazánkban az erdővel borított területek nagysága.

A II. Erdővarázs Családi Napon a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók (Első Pesti Rackák Ferenczi Györggyel, Góbé zenekar, Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar), valamint utca- és bábszínház és a Budakeszi Vadaspark exkluzív Állatijó Bemutatója is színesíti. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes!

A Szabadság téren ezen túl népi játékokkal, kézműves foglalkozással, erdészeti gépbemutatóval, valamint a rendezvény ideje alatt folyamatosan nyitva tartó büfével is várják az érdeklődőket. Ökoiskolák számára továbbá mindkét napon szervezett erdei iskolai foglalkozások is lesznek, amelyekre nagyon gyorsan, már az augusztus 31-i jelentkezési határidő előtt beteltek a szabad helyek.

A programokról és a tematikus sátrakról részletesebben a szeptember 8-9-én megrendezett II. Erdővarázs Családi Nap honlapján, illetve az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Forrás: FM Sajtóiroda

Hírszerkesztő: Nagy László