"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megkezdődött az Év Erdésze Verseny 2013 országos döntője

Megkezdődött az Év Erdésze Verseny 2013 országos döntője

Az idei 144. OEE Vándorgyűléshez kapcsolódóan, annak mintegy szakmai felvezetőjeként, július 11.-én a Tatán rendezett ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg az Év Erdésze Verseny 2013 országos döntője.

A huszonkét résztvevő erdészt a versenyközpontban Szabó Vendel az OEE technikus alelnöke, Lomniczi Gergely az OEE főtitkára, Szalay László a versenyt lebonyolító házigazda HM Budapest Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Kocsis Mihály a vándorgyűlést rendező Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója, Wisnovszky Károly a NÉBIH Erdészeti Igazgatóság igazgatója, és a versenybírók nevében Dr. Folcz Tóbiás a Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola igazgató-helyettese köszöntötte. A terepi versenyszámoknak helyszínt adó Süttői Erdészet nevében Szimicsek László erdészetvezető volt jelen a megnyitón.

A verseny technikai részleteit Keresztes György  a házigazda erdészeti társaság vezérigazgató-helyettese ismertette röviden, majd Schmotzer András segítségével bonyolították le a sorszámhúzást. A versenyző erdészek ezután két csoportra váltak. Egy részük a tatai versenyközpontban az elméleti versenyszámokat (pl. komplex szakmai teszt feladatsor megoldása, felismerés) kezdte meg. A második csoport Süttő-Alsóvadácsra utazva a gyakorlati feladatok kihívásainak (pl. állományleírás, gyérítésjelölés, fatömeg- és magasságbecslés) vágott neki, egy kb. 4 km-es, nyolc állomással rendelkező versenypályát járva végig. Az erdészverseny második napján Gyermely-Gyarmatpusztán a lövészetre kerül majd sor. Ennek befejezése után a résztvevők csatlakoznak az OEE 144. Vándorgyűlésének péntek délben induló szakmai programjaihoz.

Az idei Év Erdésze Verseny győztesei a legnagyobb szakmai közönség előtt, a július 12-én megrendezésre kerülő tatabányai Ünnepi Közgyűlésen vehetik át kiérdemelt díjaikat.

Az Év Erdésze 2013 verseny megrendezését az Andreas Stihl Magyarország Kft., a GRUBE Kft., a Mountex Outdoor Kft., és a CGP Instrumenst támogatta.

További képeket a szövegkapcsolóra kattintva az Egyesületi események galériában tekinthet meg.

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László