"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

„Fedezd fel az örökséged!” országos erdőismereti vetélkedő

„Fedezd fel az örökséged!” országos erdőismereti vetélkedő

2016. december 13-án sikeresen lezárult a „Fedezd fel az örökséged!” országos erdőismereti vetélkedő ötödik fordulója, tegnap pedig kiküldésre kerültek a hatodik forduló kérdései, amelyek az „Erdőjárási ismeretek” kérdéskört járják körbe. Az negyedik forduló válaszai alapján a vetélkedő különdíjait a „Fagus Slyvatica”, a „Pockokés a Fanyűvők (Baross László Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium) elnevezésű csapatok kapták. Nyereményük csapatonként egy-egy „ERDŐGAZDA” természetbarát társasjáték.

Fedezd fel az örökséged! – Erdőismereti vetélkedő

6. forduló

Erdőjárási ismeretek

  1. Hányféle erdei turistajelzést ismertek? Soroljatok fel és mutassatok be minimum 5-öt a maximális pontszámért! (max. 1500 karakter szóközzel)
  2. Hány kilométer a hazai Országos Kékkör teljes útvonala? 
  3. Írjátok le, melyek az általatok ismert és már személyesen is látott erdei túrahelyek, nevezetességek! Melyik a kedvencetek és miért? (max. 2000 karakter szóközzel)
  4. Mik a legfontosabb teendők abban az esetben, ha eltévednétek erdőjárás közben? (max. 1500 karakter szóközzel)
  5. Soroljátok fel, hogy milyen (papíralapú, digitális és a természet által biztosított) eszközök, vagy egyéb furfangok segíthetnek benneteket a helyes tájékozódásban! (max. 1500 karakter szóközzel)
  6. Mit lehet leszedni és gyűjteni az erdőben, és mekkora mennyiségben megengedett? (max. 2000 karakter szóközzel)

A beérkezett megoldások feldolgozása és javítása folyamatosan zajlik. A 2017. január közepéig tartó vetélkedőt a hivatalos honlapon (www.vetelkedo.oee.hu), vagy a Facebook-oldalon (www.facebook.com/fedezdfel) is nyomon követheti!

 

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Hírszerkesztő: Túri János