"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

November 15-én búcsúztatják dr. Firbás Oszkárt

November 15-én búcsúztatják dr. Firbás Oszkárt

Kertész Jószef egykori tanítvány, a család bizalmát élvezve a következő felhívást kérte közzé tenni az erdészhez méltó búcsúztatás kapcsán:

Firbás tanár úrtól, 2017.november 15.-én, szerdán 12 órától a Budapest III. kerület Óbudai temetőben, (külső Bécsi út) vehetünk búcsút. A ravatalozóból utolsó útjára kísérve közös sírba lesz helyezve feleségével és csecsemőként elhunyt Oszkár fiával. 

Aki teheti egyenruhába jöjjön, mert szervezem 11.30-tól koporsója mellett a ravatalozóban négy-négy fővel a díszőrséget. Legelőször legidősebb tanítványai, majd előre pergetve az időt, a többiek. Ha elegen leszünk egyenruhás tanítványai, akkor öt perces-, ha nem lennénk elegen, akkor 10 perces váltással. Várom a jelentkezőket.

Itt a ravatalnál, a "Mi Atyánk" elmondása után kapunk lehetőséget a "civil" emlékező beszédre.

            - Először Miklós fia búcsúztatja

            - Majd tanártársai, iskolája nevében Hoczek László igazgató úr

            - Tanítványai nevében Kertész József

Judit lányával beszéltem, a mai napig más emlékező nem jelezte szándékát.

Egyeztetés előtt van, de tervezem, hogy vállalkozó diákjainak kellene vinnie a koporsóját.  A sírhely öt percnyire van a  ravatalozótól.

A sírba tétel után kettes sorban tervezem a törek elhelyezést, - beejtését a koporsóra, - azok számára, akik  így kívánnak végső tiszteletet adni a Tanár úrnak. A nyitott sír jobb és baloldalán hárman-hárman állnának meg egyszerre. Kalap levétellel és egy-egy másodperces főhajtással, majd tovább vonulással. Az apró fenyőgallyacskákat két kosárban a sír előtt öt-hat méterre, a Pilisi Parkerdős kollégák biztosítanak. 

Négy vadászkürtös ad méltó zengést a szertartás előtt, közben és utána.

Búcsúzó, főhajtó társaim készüljenek arra, hogy a hantolás közben és a koszorúk elhelyezése alatt az Erdész himnusz első és harmadik versszakát, majd a Vadász himnuszt énekeljük közösen.

Kapcsolódó híranyagunk: Elhunyt dr. Firbás Oszkár

Forrás: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László