"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdő, mező, vízpart!

Erdő, mező, vízpart!

A Föld Napjához kapcsolódóan, 2014. április 22. és 27. között a Budapesti Állatkertben tartják meg a Föld Fesztivál rendezvénysorozatot. Az idei egyhetes programsorozat a fenntartható erdő- és mezőgazdaság és a méltányos kereskedelem jegyében telik, mely témákat játékos ismeretterjesztés formájában tolmácsolják a kisebb és nagyobb látogatók felé.

A látogatók tanulhatnak a madarak fészkelési szokásairól, lesz madármegfigyelés és madárfelismerés, odúfestés és állatbemutatkozó, valamint jelen lesz az állatkerti madármentő csapat, ahol a szakemberek állatorvoslási titkokat is elárulnak. Emelette számos érdekességet tudhatnak meg a méhekről is.

Az Országos Erdészeti Egyesület mint közreműködő civil szervezet vesz részt a fesztiválon játékos erdőismereti, erdővédelmi és fenntartható erdőgazdálkodási programjaival illetve az Év Fája a mezei juhar bemutatásával.

Ezeken túlmenően a sarkvidék veszélyeztetett állatfajaival, az ember és a természet harmonikus kapcsolatával, illetve a pazarlásmentes háztartás vezetésével ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az óriáspanda élőhelye és ezzel párhuzamosan a kínai kultúra, teakóstolás, kung fu és tajcsi bemutató is várja a fesztivál látogatókat. A programok között szerepel arcfestés, kézműves foglalkozás és könyvbemutató, de lesz játszóház a kenyérsütésről, bábszínház és még sok-sok játék.

Forrás: Fővárosi Állat és Növénykert

Fotók: zoobudapest.hu

Hírszerkesztő: Nagy László