2018. 08. 18. Ma Ilona, Rajnald névnapja van. Pontos idő: 16:58
Egyesületi hírek

Megjelent a Gyökerek és Lombok legújabb része | 2018-07-23

Tizenegyedik kötet, tizennégy erdész életút

A közadakozásnak is köszönhetően megjelent a Gyökerek és lombok 11. kötete. Tizennégy izgalmas erdész életutat olvashatunk a lapjait forgatva.

Bús Mária pályafutását követve érthetjük meg az igazi szakmai elhivatottságot. Balázs István egy korszak megszállott képviselője. Mozgalmas életútjának elbeszélése közben jó néhány szakmai „hálószobatitokra” is fény derül. Fekecs Gábor élettörténetét is számos érdekes esemény színesíti. A felvidéki születésű Geleta Ferencet a második világégés és sok-sok hányattatás után az anyaország fogadta be. Kalandos élete tanulságos.

Goldbach Károly nem mindennapi erdésszé válása izgalmas olvasmány. Kapusi Imre a rendszerváltást megelőző idők reprezentánsa. Szakmaszeretete túlmutat életének eseményein. Papp Mihály és Kertész József szakmai útja a Pilisben találkozik. Az utóbbi több mint erdész: versmondó, idegenvezető, a magyarság és az erdészek igaz szóvivője.

Páll Endre számtalan könyv írója, a vadászat mellett érvel, intimitásokat sem titkolva. Szilágyi László egy szakmailag ellentmondásos korszakban – annak idején kollégái közt is vihart kavarva – nagy bátorsággal fejti ki nézeteit.

Gőbölös Antal pályafutása tanulságos erdészéletúttal ismerteti meg az olvasót. Egykori egyesületi elnökünk, Schmotzer András élete sem a megszokott. Olvasva karrierjét, sok érdekességet tudhatunk meg a politika boszorkánykonyhájából is.

Kárpáti László sem ismeretlen a hazai szakemberek között. Akik a soproni diákhagyományok ápolásában és a természetvédelemben járatosak, élvezettel lapozhatják vallomását.

Barátossy Gábor szüleinek tragikus sorsa felfedi a szocializmus igazi arcát, de a szaktárca életéből is kóstolót kapunk.

Olvassák a sorozat köteteit, tegyék fel a könyvespolcukra! Ennyit megérdemel a szakmánk.

Az Országos Erdészeti Egyesület gondozásában megjelent Gyökerek és Lombok 11. kötete 3000 Ft/kötet áron megvásárolható az OEE Titkárságán személyesen, vagy megrendelhető a Titkárság elérhetőségein (e-mail:titkarsag@oee.hu  tel: +36(1)201-6293) vagy a www.oee.hu honlapunkon elérhető Termék megrendelés alkalmazáson keresztül.

Megjelent a Gyökerek és Lombok legújabb része
Forrás: OEE
Szerző: Pápai Gábor
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza

Segíti a magyar kormány a görögországi erdőtűz utáni helyreállítást

Segíti a magyar kormány a görögországi erdőtűz utáni helyreállítást | 2018-08-14

2 millió forintos támogatás erdészeti szaporítóanyagra


Elhunyt Kóthy István

Elhunyt Kóthy István | 2018-08-09

Gyászhír


Kutatói munkakörbe keres munkatársat a NAIK ERTI

Kutatói munkakörbe keres munkatársat a NAIK ERTI | 2018-08-02

Álláslehetőség az Erdővédelmi Osztályon


Közösségi munkával újítják fel a Makovecz-kilátót a Pilisi Parkerdőben

Közösségi munkával újítják fel a Makovecz-kilátót a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-31

A Makovecz Imre Alapítvány és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködése


Száz éve fejezték be az Olasz-kaput a Bükk-fennsíkon

Száz éve fejezték be az Olasz-kaput a Bükk-fennsíkon | 2018-07-29

A sziklaszoros áttörésének évfordulóján tartott ünnepséget az Egererdő Zrt.
Imperial22 futárszolgálat