"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Továbbképzés Városerdőn

Továbbképzés Városerdőn

Ebben az esztendőben a DALERD Délalföldi Erdészeti Zártkörű Részvénytársaság gyula-városerdei erdei iskolája adott otthont az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály továbbképzésének és éves záró szakosztályülésének.

A november 10-11. között tartott rendezvény negyven résztvevője a nyitó napon három előadást hallgatott meg. Dr. Goda Péter építőmérnök a Körösök vidékéről, a víz építette kistájról, dr. Kurcz Ádám nyelvész a tájnevek és az erdők kapcsolatáról, dr. Csóka György erdőmérnök pedig a tölgyekről, s a tölgyek körül élő rovarok életstratégiáiról tartott rendkívül színes előadást.

Ezt követően Lomniczi Gergely, az OEE főtitkára számolt be az egyesület 2016. évi tevékenységéről és a hátralévő feladatokról, majd a résztvevők kötetlen szakmai eszmecseréje zárta a napot.

A szakmai továbbképzés második napján erdészeti gyakorlati feladatok végzésével - elsősorban a kamasz korosztályra irányuló -, módszertani terepi foglalkozások zajlottak.

A ragyogó novemberi időben folyó tevékenységek mindegyike arra adott mintát, hogy hogyan is lehet az erdész szakmát közelebb vinni a diákokhoz egy-egy erdészeti erdei iskolai program alkalmával.

További képek az Egyesületi események képgalériában nézhetőek meg a szövegkapcsolóra kattintva.

Forrás: OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály

Szerző: Puskás Lajos

Fotók: Puskás Lajos

Hírszerkesztő: Nagy László