"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Halottak napi felhívás

Halottak napi felhívás

Tisztelt Kollégák!

Az Országos Erdészeti Egyesület az alapításának 150. évfordulójára hirdetett Jubileumi Év során célul tűzte ki erdész elődeink emlékének ápolását, a jeles személyiségeinkről való megemlékezést. Ezért az Elnökség felhívással fordul a Helyi Csoportok és Szakosztályok felé, hogy 2016-ban Halottak Napja alkalmából keressék fel, és ahol szükséges tegyék rendbe az egyesületi életben szerepet vállaló elődeink sírhelyeit, illetve szervezzenek megemlékezéseket, koszorúzást e síremlékeknél.

A Helyi Csoportokkal egyeztetve, a letölthető táblázatban összegyűjtöttük, hogy az egykori egyesületi tisztségviselők közül kinek a sírja mely Helyi Csoport területén található. Kérjük a csoportokat, hogy jelezzenek vissza a titkárságra az egyes megemlékezések, koszorúzások időpontjának megadásával, amit a honlap eseménynaptárába is feltöltünk. Azoknál a csoportoknál, ahol nincs egykori egyesületi tisztségviselő sírja, illetve a Szakosztályoknál szintén javasoljuk Halottak Napi megemlékezés tartását, aminek helyszíne lehet bármilyen más erdészeti emlékhely. Ha több helyi csoport vagy szakosztály is magáénak érez egy-egy helyszínt, kérjül, egyeztessenek, és utána jelezzék a vállalást a titkárságon.

Az Elnökség határozata értelmében, a táblázatban szereplő sírok esetleg szükséges rendbetételéhez az Egyesület anyagilag hozzájárul. Ennek szükségességét a titkárságon kérjük jelezni.

Előre is köszönjük a tagság aktivitását e kérdésben, hiszen a nagy elődeink munkájáról és személyéről való megemlékezés a jövő működéséhez szükséges alapot szolgáltatja Egyesületünk számára!

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: Nagy László (OEE)

Hírszerkesztő: Túri János