2018. 02. 21. Ma Eleonóra, Zelmira, Péter névnapja van. Pontos idő: 00:37
Egyesületi hírek

„Soha többé nem lesz...” | 2017-07-18

Kirándulás Hátszegen és Szászföldön az Erdélyi HCs szervezésében

Sokan vagyunk, akik ma is azt valljuk, amit történelmünkben társaink, a szászok énekeltek himnuszukban: „Szép Erdély, te régi templom/ Zöld hegyeknek oszlopán ...”.

És sokan vagyunk, akik elhisszük a szászok igaz szavú irójának, Adolf Meschendörfernek keserű, de büszke-önérzetes hitvallását: „Ez itt egy maroknyi nép kultúrája, amely minden mástól, még a maga német testvéreitől is különbözik. Különvaló, egyéni kultúra ez, amilyen nem volt, és soha többé nem lesz.”

Ha érdekel a szászok története, el- és itthagyott kultúrája, és érdekelnek Szászföld magyar nevezetességei, valamint a Hátszegen élt, és manapságra szórványba zsugorított magyarság sorsa, szándékosan veszni hagyott emlékei, akkor tarts velünk Dél-Erdélyi kirándulásunkon.

A kirándulás ára 75 000 Ft/fő[1], mely megfizetésére előlegként két részletben kerül sor. Az első részletet a regisztrációs határidőig, míg a másodikat 2017. július 31-ig kérjük megfizetni. Az ár tartalmazza a szállások árát félpanzióval (reggeli+vacsora), valamint a napi ételcsomag árát, a belépők árát, az idegenvezető honoráriumát, az utazással kapcsolatos buszköltségeket. Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítás összegét, melyet mindenkinek egyénileg kell intéznie.

Indulás Budapestről 2017. augusztus 21-én (hétfő), 5:00 órakor az Erdészeti Információs Központ parkolójából (1021 Budapest, Budakeszi út 91.). A résztvevők autói a zárt parkolóban elhelyezhetők. Igény és lehetőség szerint egy útba eső megállóhelyet szervezünk, ahol lehet csatlakozni a buszhoz, és biztonságban lehet hagyni az autókat. Regisztrációkor kérjük jelezni az ezzel kapcsolatos igényt.

Érkezés Budapestre 2017. augusztus 25-én (péntek) 22:00 órakor. Részletes program mellékelten.

Feliratkozni 2017. július 20-ig lehet a +3630/863-9291 telefonszámon, vagy az iharosi.peter@sefag.hu e-mail címen Ihárosi Péternél. A regisztrációval egy időben, de legkésőbb július 20-ig 20 000 Ft előleget kérünk átutalni az UNICREDIT Banknál vezetett 10918001-00000036-96850003 folyószámlára.

Kérjük, hogy minden esetben tüntessétek fel közleményként: OEE Erdélyi kirándulás előleg + részvevő neve. Amennyiben több részvevő díja kerül átutalásra, úgy minden egyes részvevő nevét kérjük feltüntetni!

Számlaigény esetén a regisztrációkor kérjük az alábbi adatok megadását:

  • pontos cím;
  • név, vagy a költségviselő szervezet neve;
  • számlát kérő cég esetén adószám.

A tanulmányútra 28 magyarországi kolléga jelentkezését várjuk, akikhez Erdélyben csatlakoznak az ottani Helyi Csoport képviselői. A létszámkeret beteléséről értesítést adunk ki.

Részletes program az Eseménynaptárban érhető el a szövegkapcsolóra kattintva.

Minden érdeklődő kollégát szeretettel vár az Országos Erdészeti Egyesület Erdélyi Helyi Csoportja!

Erdész üdvözlettel:

 

Ihárosi Péter

Lomniczi Gergely

Sipos Márton

 [1] A részvételi díj a létszám függvényében változhat!

„Soha többé nem lesz...”
Forrás: OEE
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés

Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés | 2018-02-07

30 órás képzés, 30 kreditpont, képzési helyszínek szerte az országban


Fedezd fel az örökséged! – 2018.

Fedezd fel az örökséged! – 2018. | 2018-02-01

Folytatódik a középiskolások online erdőismereti versenye - Jelentkezés:február 25-ig!


Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria!

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria! | 2018-02-01

Hagyomány, közösség, összetartozás
Imperial22 futárszolgálat