"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

„Soha többé nem lesz...”

„Soha többé nem lesz...”

Sokan vagyunk, akik ma is azt valljuk, amit történelmünkben társaink, a szászok énekeltek himnuszukban: „Szép Erdély, te régi templom/ Zöld hegyeknek oszlopán ...”.

És sokan vagyunk, akik elhisszük a szászok igaz szavú irójának, Adolf Meschendörfernek keserű, de büszke-önérzetes hitvallását: „Ez itt egy maroknyi nép kultúrája, amely minden mástól, még a maga német testvéreitől is különbözik. Különvaló, egyéni kultúra ez, amilyen nem volt, és soha többé nem lesz.”

Ha érdekel a szászok története, el- és itthagyott kultúrája, és érdekelnek Szászföld magyar nevezetességei, valamint a Hátszegen élt, és manapságra szórványba zsugorított magyarság sorsa, szándékosan veszni hagyott emlékei, akkor tarts velünk Dél-Erdélyi kirándulásunkon.

A kirándulás ára 75 000 Ft/fő[1], mely megfizetésére előlegként két részletben kerül sor. Az első részletet a regisztrációs határidőig, míg a másodikat 2017. július 31-ig kérjük megfizetni. Az ár tartalmazza a szállások árát félpanzióval (reggeli+vacsora), valamint a napi ételcsomag árát, a belépők árát, az idegenvezető honoráriumát, az utazással kapcsolatos buszköltségeket. Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítás összegét, melyet mindenkinek egyénileg kell intéznie.

Indulás Budapestről 2017. augusztus 21-én (hétfő), 5:00 órakor az Erdészeti Információs Központ parkolójából (1021 Budapest, Budakeszi út 91.). A résztvevők autói a zárt parkolóban elhelyezhetők. Igény és lehetőség szerint egy útba eső megállóhelyet szervezünk, ahol lehet csatlakozni a buszhoz, és biztonságban lehet hagyni az autókat. Regisztrációkor kérjük jelezni az ezzel kapcsolatos igényt.

Érkezés Budapestre 2017. augusztus 25-én (péntek) 22:00 órakor. Részletes program mellékelten.

Feliratkozni 2017. július 20-ig lehet a +3630/863-9291 telefonszámon, vagy az iharosi.peter@sefag.hu e-mail címen Ihárosi Péternél. A regisztrációval egy időben, de legkésőbb július 20-ig 20 000 Ft előleget kérünk átutalni az UNICREDIT Banknál vezetett 10918001-00000036-96850003 folyószámlára.

Kérjük, hogy minden esetben tüntessétek fel közleményként: OEE Erdélyi kirándulás előleg + részvevő neve. Amennyiben több részvevő díja kerül átutalásra, úgy minden egyes részvevő nevét kérjük feltüntetni!

Számlaigény esetén a regisztrációkor kérjük az alábbi adatok megadását:

  • pontos cím;
  • név, vagy a költségviselő szervezet neve;
  • számlát kérő cég esetén adószám.

A tanulmányútra 28 magyarországi kolléga jelentkezését várjuk, akikhez Erdélyben csatlakoznak az ottani Helyi Csoport képviselői. A létszámkeret beteléséről értesítést adunk ki.

Részletes program az Eseménynaptárban érhető el a szövegkapcsolóra kattintva.

Minden érdeklődő kollégát szeretettel vár az Országos Erdészeti Egyesület Erdélyi Helyi Csoportja!

Erdész üdvözlettel:

 

Ihárosi Péter

Lomniczi Gergely

Sipos Márton

 



[1] A részvételi díj a létszám függvényében változhat!

Forrás: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László