"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Közjóléti létesítmények a lábodi erdőben

Közjóléti létesítmények a lábodi erdőben

Az OEE Kaposvári Helyi Csoportja november 29-én „Közjóléti feladatok a Lábodi Vadászerdésztnél” címmel évzáró programot szervezett. A mintegy nyolcvan résztvevő reggel a sziágyi Madárlátta Suli erdei iskolánál találkozott. A résztvevőket Máté János a HCS elnöke, valamint Barkóczi István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte, majd Merczel István, a HCS titkára ismertette a programot.

A jelenlevők nagy létszáma miatt, forgószínpadszerűen három csoportban zajlott a bemutató. A vendéglátók bemutatták az iskola tanösvény hálózatát, a nagysalléri vadasparkot, valamint a petesmalmi „Studinka László” Természetismereti Központot. A látnivalók bizony újak voltak a legtöbb résztvevő számára, hiszen a vadasparkot, a természetismereti központot, és a tanösvény hálózat utolsó tíz kilométeres szakaszát – amelyik jobbára a kerékpáros turizmus céljait szolgálja – alig egy hónapja avatták. Ezek az új létesítmények határmenti horvát magyar együttműködésben, pályázati források felhasználásával valósultak meg.

Az üzemeltető erdészet igazgatója, Horváth Mihály által készített hangulatos diaporáma bemutatón megtekinthettük a létesítmények megvalósításának a folyamatát is.

A helyi csoport rendezvényről további képeket az Egyesületi események galériában nézhet meg.

Forrás: OEE Kaposvári HCS

Szerző: Detrich Miklós

Fotók: Detrich Miklós

Hírszerkesztő: Nagy László