"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megkezdődött Kaszón az Év erdésze verseny országos döntője - képgaléria!

Megkezdődött Kaszón az Év erdésze verseny országos döntője - képgaléria!

Ma délután megkezdődött Kaszópusztán, a Kaszó Zrt. szakmai szervezésében az Év erdésze verseny idei országos döntője. A hivatalos verseny megnyitóra és a sorszámhúzásra - a nagy melegre is tekintettel - a helyszín szellemiségéhez méltóan tölgyek árnyékában és a Szent Hubertusz kereszt előtt került sor.

A megjelent versenyzőket és kísérőiket a versenyt kiíró Országos Erdészeti Egyesület nevében Lomniczi Gergely főtitkár, a szakmai részt szervező Kaszó Zrt. képviseletében Galamb Gábor vezérigazgató, a versenybírók nevében Márványi Csaba a Somogy Megyei Kormányhivatal erdészeti osztályvezetője köszöntötte. A bírók bemutatását és a szakmai verseny részleteit Horváth László (Kaszó Zrt.) főszervező ismertette.

A sorszámok kihúzása után az első napon a korong- és golyóslövészeté volt a főszerep a felsőbogátpusztai Hertelendy-kastély lőpályáján. A holnapi versenynapon az összetett írásbeli feladatsor megírására, illetve a felismerési és erdőgazdálkodás gyakorlati feladatokra kerül sor.

   

A megnyitóról, a sorszámhúzásról és a lövészetről készült fényképeket a szövegkapcsolóra kattintva, az Egyesületi élet galériában nézheti meg.

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László - Erdészeti Lapok