"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kaszón tartotta 148. vándorgyűlését az Országos Erdészeti Egyesület

Kaszón tartotta 148. vándorgyűlését az Országos Erdészeti Egyesület

2015 után ismét Somogy adott otthont az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlésének, amely a hazai erdőgazdálkodás legnagyobb seregszemléje. Nemcsak Magyarországról, hanem a Kárpát-medence minden tájáról érkeztek szakemberek Kaszóra, ahol az ünnepi közgyűléssel kezdődött a két napos program. Ezen részt vett dr. Neszményi Zsolt is, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A mintegy 3500 fős tagságot számláló Országos Erdészeti Egyesület mintegy 150 éves múltjával az ország egyik legrégebben működő szakmai civil szervezete. Célja, hogy az erdélyi és felvidéki magyar szakemberek bevonásával megőrizzék a Kárpát-medence szakmai értékeit. Az évente megrendezésre kerülő vándorgyűlésüknek először adott otthont a Kaszó Zrt.

Mint dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott kiemelte: méltó helyszíne a programnak nemcsak Kaszó, hanem Somogy is, hiszen a megyének mintegy 32 százalékos az erdősültsége, ezzel pedig Somogy országos tekintetben a 2. legtöbb erdőterülettel rendelkező megye. Mint hatóság, a Somogy Megyei Kormányhivatal Erdészeti Osztálya több feladatot is ellát az erdészet, az erdőgazdálkodás területén. 9 erdőfelügyelője pedig napi szinten járja a megye erdőterületeit. Dr. Neszményi Zsolt hozzátette: az erdészek munkája hivatás is, amellyel a felnövekvő nemzedéket is tanítják az erdőkultúrára, a környezet védelmére. Erre jó példa a SEFAG Zrt. több beruházása és a Kaszó Zrt. által májusban átadott lombkorona tanösvény is.

Az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlésének vendége volt dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes és dr. Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár is. A két napos eseményen szakmai programok vártak a Kárpát-medence erdészeire, valamint ekkor díjazták az Év Erdésze verseny legjobbjait.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László