"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Két napig muzsikált az erdő Gyulán

Két napig muzsikált az erdő Gyulán

A változékony hétvégi időjárás ellenére is sikerrel rendezték meg a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében című programot szombaton és vasárnap Gyula-Városerdőn, a DALERD Zrt. kezelési területén és erdei iskola oktatóközpontjában, az erdőgazdaság hatható szervezési támogatásával és segítségével.

A 12 éve a Mátrában szerveződő kezdeményezés, a Muzsikál az Erdő Alapítvány koordinálásával, immáron három éve juttatja el a fenntarthatóság értékrendjét a zene, a művészetek és az erdők közös erejével az ország különböző régióiba országos rendezvénnyé válva.

Az eseményen olyan programsorral várták az érdeklődőket, amely egyszerre épített a természeti környezet bemutatására és a zene találkozására. Egyebek mellett voltak komolyzenei koncertek, tartottak kórustalálkozót, de természetesen a népi kultúra, a népzene, a népművészetek sem hiányozhattak a palettáról. Az érdeklődők betekintést nyerhettek az erdei élővilágba, és persze a már említett fenntartható erdőgazdálkodásba.

A Muzsikál az erdő című előzetesen kiírt fotópályázatra beérkezett alkotásokból kiállítást tekinthettek meg a látogatók, illetve egyedi tárlat nyílt a gyulai Székely Aladár Fotóklub fényképeiből is. Az erdei kápolnánál ünnepélyes keretek között avatták fel Józsa Judit kerámiaszobrász Összetartás című emlékplakettjét, ami azt is szimbolizálja, hogy az erdő a magyar kultúra, a magyar örökség szerves része.

Forrás: beol.hu

Fotók: utazzitthon.hu

Hírszerkesztő: Nagy László