"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Emlékkövet avattak Pécsett Dr. Kollwentz Ödön tiszteletére

Emlékkövet avattak Pécsett Dr. Kollwentz Ödön tiszteletére

2012. november 14-én az OEE Baranya Megyei Helyi Csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében, az állami erdészeti társaság pécsi székházánál, ünnepélyes keretek között emlékkövet avattak fel Dr. Kollwentz Ödön születésének 100. évfordulója alkalmából.

A Vasdiplomás Erdőmérnökről, az Országos Erdészeti Egyesület Bedő Albert díjas Tiszteletbeli Tagjáról, az elismert erdész-jogász szakíróról és szakoktatóról, tisztelőinek, kollégáinak, barátainak "Dönci bácsijáról", Várady József HCS elnök rövid köszöntője után Kollwentz Anna, Dr. Kollwentz Ödön lánya tartott megemlékezést.

A kiemelkedően eredményes alkotó szakmai utat bejárt és emberségből is mindig példát mutató szakember emlékkövén az emlékezés első koszorúit Kollwentz Anna, Keszi László vezérigazgató és Várady József HCS elnök helyezték el. Az ünnepséget ezután a Magyar Televízió által korábban készített portréfilm vetítése, majd ezt követően Dr. Tóth Aladár személyes hangvételű, anekdotákkal is szinesített előadása zárta.

Dr. Kollwentz Ödön életútjáról a szövegkapcsolóra kattintva olvashat. Az emlékkö avatásról további képeket az Egyesületi események galériában tekinthet meg.

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László

Hírszerkesztő: Nagy László