"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kovásznán őrzik Egyesületünk Vándorgyűlés zászlaját

Kovásznán őrzik Egyesületünk Vándorgyűlés zászlaját

2015. október 22-25 között rendezte meg az Erdélyi Mérnök Társaság Erdészeti Szakosztálya és az OEE Erdélyi Helyi Csoportja a Brassó közeli Tatrangon, az immár XV. Erdészeti Szakkonferenciát.

A hagyományosan az első napon terepi kirándulásokkal induló és a második napon szakmai konferenciával folytatódó program során, az Országos Erdészeti Egyesület öt fős küldöttsége, Lomniczi Gergely főtitkár vezetésével, hivatalosan is átadta az erdélyi kollégáknak Egyesületünk Vándorgyűlés zászlaját.

Az OEE alapításának 150 éves jubileuma kapcsán a jövőre tervezett erdélyi vándorgyűlés szervezési ügyeiben is számos tárgyalást lefolytató küldöttség, Tatrangon az OEE Erdélyi Helyi Csoportjának tagjai előtt, Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke kezébe helyezte az egyesület jelkép erejű relikviáját. Az átadáson a erdélyi vendéglátókat még Szakács Sándor az OEE Erdélyi Helyi Csoport elnöke és Kisgyörgy Sándor Sepsikőröspatak polgármestere képviselte.

A Vándorgyűlés zászló így már Székelyföld szívében, Kovásznán, Sepsiszentgyörgyön várja, hogy jövőre az erdélyi vándorgyűlésünkkor az ünnepi közgyűlés alkalmával foglalja el méltó helyét és töltse be jelkép erejű történelmi szerepét.

Az erdélyi erdész találkozó programjairól, eseményeiről további képek a szövegkapcsolóra kattintva az Egyesületi események képgalériában tekinthetőek meg!

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László