"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kiderült, miért vad a vadalma

Kiderült, miért vad a vadalma

„Miért vad a vadalma?” - erre a kérdésre kereste a választ meseíró pályázatot hirdetve a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által működtetett Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Három korcsoport 58 művét bírálta Dr. habil. Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem Magyar Nyelvészeti Intézeti Tanszékének intézetigazgatója. A jelentkezők közül az alsó tagozatos diákok bizonyultak a legaktívabbaknak.

Ötletes és fantáziadús, esetenként érzelmekben gazdag és az erdő szeretetét, a természetben való jártasságot is megcsillantó mesék születtek. Nem szerepelt ugyan a kiírásban, de gyakran kedves illusztrációk is kísérték az írásokat, ebből is kiderült, hogy a téma felkeltette a gyerekek érdeklődését – értékelte a pályaműveket Petrilláné Bartha Enikő, az erdei iskola vezetője. 

A díjakat az Erdők Nemzetközi Napján, 2017. március 21-én adták át az erdei iskolában, a legjobban sikerült alkotásokat meg is hallgatták a rendezvény résztvevői.

Külön elismerésben részesültek az Apáczai Csere János Általános Iskola 3/c osztályának tanulói, felkészítő tanárukkal, Tihanicsné Jászai Mariannával együtt. Az osztály minden tagja ugyanis szépen fogalmazott, rajzokkal díszített, színvonalas mesét küldött be a pályázatra. Ők az emléklapokon kívül jutalom-foglalkozáson vehetnek részt a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolában. Az eredmények megtalálhatók a NYÍRERDŐ Zrt. internetes oldalán (www.nyirerdo.hu) is.

Díjazottak:

Alsó tagozat: I. Sasvári Gréta Eszter

                       II. Sütő Áron

                       III. Lipcsei Sándor Gordon

                       Különdíj: Pósz Boglárka

Felső tagozat: I. Gaál Laura

                        Különdíj: Lipkovics Tamás   

Középiskola: I. Magyar Boglárka

                       II. Balogh Kim Bettina

                       III. Szitár Bence

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László