"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

„Muzsikál az erdő” 2015-ben is!

„Muzsikál az erdő” 2015-ben is!

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat a 12. évadára készül. Az év legnagyobb eseménye a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama június 27-től július 5-ig tart.

Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket az ingyenes programjainkra. A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény valamennyi napján szakvezetéses erdei séta során készülünk lélekben a klasszikus zenei és népzenei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek –köztük a Muzsikás Együttes, Palya Bea, Pál István Szalonna, Illényi Katica - és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen élményt.

Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása sem. Megismerkedhetünk a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetjük tudásunkat az erdő és a művészetek témakörében.

Az erdészeti tudományos élet jelentős személyiségei - dr. Bartha Dénes, a Nyugat-Magyarországi Egyetem növénytani tanszékének vezetője, dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet igazgatója, dr. Csóka György, az Erdészeti Tudományos Intézet Erdővédelmi Osztályának tudományos osztályvezetője - tartanak előadásokat.

A természethez kötődő képzőművészeti kiállítások, a Muzsikál az erdő pályázatai is a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden este lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésekre, a vendéglátó település megismerésére.  A Muzsikál az erdő programjait ugyanis minden nap más-más településen rendezik, ezzel is népszerűsítve a vidék, az erdő értékeit.

2013-tól az ország több részében is rendeznek Muzsikál az erdő programokat. Az idén tovább bővül a kör, szerveznek „Muzsikál az erdő a Lillafüredi kisvasúttal” programot is (2015. 08. 22.) és lesz „Muzsikál az erdő a Körösök völgyében” (2015. 09. 26.-27).

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót az idei Muzsikál az erdő rendezvényeire!

Részletes programterv: www.muzsikalazerdo.hu weboldalon érhető el.

 „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Szerző: Szabó Lajos, Matúz Viktória

Hírszerkesztő: Nagy László