"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

„Muzsikál az erdő” 2015-ös alkotói pályázatai

„Muzsikál az erdő” 2015-ös alkotói pályázatai

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2015-ös évben is alkotói pályázatokat hirdet. A képzőművészeti és a fotópályázat mellett a tavaly nagy érdeklődésnek örvendő irodalmi pályázat is indul, valamint gyermekrajzpályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2015-ben a 12. évadára készül az ország 4 térségében. Az év legnagyobb eseménye a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama június 27-e és július 5-e között kerül megrendezésre. Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget.

A Képzőművészeti Pályázatra várjuk magyarországi és határon túli magyar művészek (festőművészek, grafikusok, szobrászok, iparművészek, keramikusok, sőt divattervezők) pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével. A legjobb alkotásokból összeállított kiállítást a bátonyterenyei rendezvényhelyszínen, a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok nyitónapján, a Gyürki-Solymossy Kastélyban tekinthetik meg. A Pályázatot szakmai zsűri bírálja el, a zsűri elnöke Józsa Judit, a Magyar Kultúra lovagja, művészettörténész, kerámiaszobrász.

Ez évben harmadszor írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A rendezvénysorozat szellemiségével, a fenntartható fejlődéssel, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotását beküldheti. A zsűri elnöke Haris László fotóművész, MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. A Fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvényén tekintheti meg a közönség. A kiállítás anyaga látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.

Az „Muzsikál az erdő” Irodalmi Pályázatára olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Újdonság, hogy gyermek és felnőtt életkori kategóriában is lehet pályázni. A zsűri elnöke, s egyben a pályázat védnöke Jókai Anna, Kossuth Nagydíjas írónő, a Nemzet Művésze. Az Irodalmi Pályázat eredményhirdetése a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat zárónapján Gyöngyössolymos – Szalajka réten történik. Az eredményeket ünnepélyes keretek között Jókai Anna írónő hirdeti ki és elmondja gondolatait az általa „erdőünnepnek” nevezett rendezvényen.

2015-ben első ízben hirdetünk Gyermekrajzpályázatot, melynek témája „Az erdő hangjai”. A beadandó alkotások technikája szabadon választott, bízunk a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. A rajzpályázat zsűrijének elnöke Telegdi Ágnes írónő.

Az alkotókat bíztatjuk, hogy vegyenek részt pályázatainkon. A megjelent és a hamarosan megjelenő pályázati kiírások részleteit keressék honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n és a Pályázatfigyelő portálon.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra. Hiszen tudják:

 „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Szerző: Szabó Lajos, Matúz Viktória

Hírszerkesztő: Nagy László