"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Június 28-tól újra felcsendül a muzsika a Mátrában

Június 28-tól újra felcsendül a muzsika a Mátrában

Június 28-tól július 6-ig 9 nap 9 helyszínen várja a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok a művészetek és a természet rajongóit. Az összművészeti rendezvény lehetőséget kínál a szabadidő aktív eltöltésére a térség lakói és az ide látogató turisták számára egyaránt. A rendezvény céljának tekinti, hogy az erdő, a zene, a művészetek erejével környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa az embereket.

Hogy miért érdemes ellátogatni a „Muzsikál az erdő” helyszíneire? Azért, mert egyedülálló élményben lesz részük: szakvezetéses erdei sétákon juthatnak el csodálatos erdei koncerthelyszínekre, ahol klasszikus zenei és népzenei előadásokat hallgathatnak kizárólag élő megszólalásban. Olyan országosan ismert és helyi művészek lépnek fel, akik támogatják, fontosnak tartják a „Muzsikál az erdő” szellemiségét.

Az ide érkezők meghallgathatják az Egri Szimfonikus Zenekart Szabó Sipos Máté, a Magyar Állami Operaház karigazgatójának a vezényletével, Illényi Katica hegedűművészt, Orosz Zoltán harmonikaművész virtuóz játékát, a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar koncertjét, visszatérő fellépőinket, akik a „Muzsikál az erdő” közönségének egyik kedvencei, a Corpus Harsona Quartettet, a Musica Mansueta kamarazenekart Ménesi Gergely, a Zeneakadémia karmesterének a vezényletével.

Különleges helyszínen, szigorúan védett természeti környezetben, Ágasvár tetején Lajkó Félix Kappel Edit lókiképzővel és a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság négy gyönyörű lipicai lovával lép a közönség elé. Idén először üdvözölhetjük körünkben a Muzsikás Együttest és Pál István Szalonnát a Bandájával együtt. Fenyvespusztán, a rendezvény zárónapján találkozhatnak Jókai Anna Kossuth Nagydíjas írónővel. Meghallgathatják Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs közös fellépését. Minden helyszínen várjuk a gyerekeket igényes gyermekprogramokkal, népi kézműves játszóházzal, bábszínházzal, Csemete Muzsikával, hiszen a gyerekeinkből lesz a jövő igényes kultúrára fogékony közönsége. Az erdei értékekhez kötődő képzőművészek kiállításait is meglátogathatják a Mátrába érkezők. Bemutatkoznak a helyi lakosok helyi ételekkel, mátrai borokkal, helyi termékek bemutatójával. Akik pedig a szabadidő aktív, sportos eltöltést kedvelik, válogathatnak az erdei sportesemények bőséges kínálatából.

És ha ez még nem lenne elegendő kedvcsinálónak, látogassanak el a rendezvény honlapjára, www.muzsikalazerdo.hu, és tájékozódjanak részletesen a programjainkról. Az időjárástól ne ijedjenek meg, hiszen nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés. Végezetül ne feledjék jelmondatunkat:

„Muzsikál az erdő” – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés.

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Fotók: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Hírszerkesztő: Nagy László