"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Natura 2000 Kerekasztal megbeszélés Bugacon

Natura 2000 Kerekasztal megbeszélés Bugacon

Az Országos Erdészeti Egyesület tagja annak a konzorciumnak, amely a „Továbbfejlesztett kommunikáció, együttműködés és kapacitásbővítés a Natura 2000 erdők biodiverzitásának megtartása érdekében” című LIFE+ pályázat megvalósítására jött létre. A konzorciumban további hét magyar szervezet vesz részt a WWF Magyarország vezetésével.

Az Egyesületünk pályázatban vállalt feladatai közé tartozik tíz ágazatközi szakmai kerekasztal megbeszélés szervezése, a Natura 2000 erdőkezeléssel kapcsolatos eltérő álláspontok megvitatására. A megbeszélések helyszínét a magyar erdészeti igazgatás szerkezetéhez igazítva választjuk ki, lefedve így Magyarország teljes területét.

 Lomniczi Gergely megnyitja a megbeszélést

Az első kerekasztal megbeszélésnek 2015. október 7-én, a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészet Oktatási Kabinetje adott otthont. A megbeszélésen előadást tartott a Körös-Maros NPI, a Kiskunsági NPI, a DALERD Zrt., a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. szakembere, valamit a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztályának szakembere.

 

Az előadók bemutatták a Natura 2000 hálózat működésével kapcsolatos tíz éves tapasztalataikat. Az előadások után lehetőség nyílt a résztvevő felek azon javaslatainak összeállítására, megvitatására, amelyek segítségével hatékonyabban lehetne a hálózat céljait elérni. Az elhangzott javaslatokat a pályázat keretében létrehozott tanulmányok, képzési anyagok elkészítésénél kerülnek felhasználásra.

Szerző: Országos Erdészeti Egyesület

Hírszerkesztő: Udvardi Annamária