"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Natura 2000 Ágazatközi kerekasztal megbeszélés Szombathelyen

Natura 2000 Ágazatközi kerekasztal megbeszélés Szombathelyen

Varga Péter Szombathelyi Erdészeti Zrt.A „Továbbfejlesztett kommunikáció, együttműködés és kapacitásbővítés a Natura 2000 erdők biodiverzitásának megtartása érdekében” című LIFE+ pályázat keretében az Országos Erdészeti Egyesület által szervezendő tíz ágazatközi kerekasztal megbeszélés harmadik állomásának helyszínét a Szombathelyi Erdészeti Zrt. biztosította.

A 2015. november 11-én megtartott rendezvényen előadást tartottak a Fertő-hansági Nemzeti Park Igazgatóság, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., valamint a Vas Megyei Kormányhivatal Környezet és Természetvédelmi Főosztályának és a Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztályának  szakemberei.

 

Az előadók bemutatták a Natura 2000 hálózat működésével kapcsolatos tíz éves tapasztalataikat. Az előadások után lehetőség nyílt a Natura 2000 erdőkezeléssel kapcsolatos eltérő álláspontok megvitatására.

 Horváth Jenő Őrségi Nemzeti Park

A rendezvényen elhangzottak alapján, a Natura 2000 hálózat céljainak hatékonyabb elérése érdekében összeállított javaslatok, a pályázat keretében létrehozott tanulmányok, képzési anyagok elkészítésénél kerülnek felhasználásra.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: Inántsy Pap Sándor/Inspi-Ráció Egyesület