"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Mit ad­nak az Erdészeti Erdei Iskolák? - Március 21 az Erdők Nemzetközi Napja

Mit ad­nak az Erdészeti Erdei Iskolák? - Március 21 az Erdők Nemzetközi Napja

Iskolák és óvo­dák pe­da­gó­gu­sa­it vár­ják a Budakeszi Vadasparkban szom­ba­ton, az er­dők nem­zet­kö­zi nap­ja al­kal­má­ból ren­de­zett "Mit ad­nak az Erdészeti Erdei Iskolák? cí­mű nyílt nap­ra.

Az ENSZ ha­tá­ro­za­ta alap­ján már­ci­us 21-e az er­dők nem­zet­kö­zi nap­ja, így ezen a na­pon az Országos Erdészeti Egyesület, az Erdészeti Erdei Iskolák és a Budakeszi Vadaspark kö­zös prog­ram­ján az ok­ta­tók, ne­ve­lők ki­pró­bál­hat­ják a Vadaspark prog­ram­ja­it, de ter­ve­ik­ről és együtt­mű­kö­dé­si le­he­tő­sé­gek­ről is lesz mód egyez­tet­ni - ol­vas­ha­tó a Pilisi Parkerdő Zrt. csü­tör­tö­ki köz­le­mé­nyé­ben.

Az Erdészeti Erdei Iskolák or­szág­szer­te szá­mos le­he­tő­sé­get kí­nál­nak a ma­gyar er­dei ál­lat­vi­lág, az er­dei élet­kö­zös­ség, a nö­vé­nyek, az ál­la­tok és az egész öko­szisz­té­ma mű­kö­dé­sé­nek meg­is­me­ré­sé­re já­té­kos, in­ter­ak­tív for­má­ban, ame­lyek ál­tal gye­re­kek és fel­nőt­tek egy­aránt kö­ze­lebb ke­rül­het­nek a ter­mé­szet­hez, a ter­mé­szet és az em­be­ri élet össze­füg­gé­se­i­nek meg­ér­té­sé­hez.

Az éven­te or­szá­go­san öt­ven­ezer ta­nu­lót fo­ga­dó in­téz­mé­nyek fő jel­leg­ze­tes­sé­ge, hogy fenn­tar­tó­juk min­dig er­dő­gaz­dál­ko­dó, ez­ál­tal a prog­ra­mok hely­szí­ne min­dig ma­ga az er­dő. Az er­dei is­ko­lai prog­ra­mo­kat az er­dé­szek és pe­da­gó­gu­sok kö­zö­sen biz­to­sít­ják.

Az Erdők Nemzetközi Napjáról bővebben az Erdészeti Lapok 2013. januári lapszámában megjelent interjúban olvashat, a szövegkapcsolóra kattintva, amely szinte közvetlenül az ENSZ Közgyűlésének 2012. december végi döntése után jelent meg. A beszélgetésben Csóka Péter, az ENSZ FAO Erdészeti Főigazgatóság igazgató-helyettese mutatta be az Erdők Nemzetközi Napját létrehozó ENSZ határozat megszületésének legfontosabb és legérdekesebb háttérinformációit.

Az idei világnap alkalmából a FAO a klimaváltozás témájára koncentrálva "Erdő, Klíma, Változás" szlogennel készített egy rövid videóspotot, mely az alábbi lejátszó segítségével nézhető meg.


Forrás: MTI, OEE, FAO, Erdészeti Lapok

Fotók: videó:FAO

Hírszerkesztő: Nagy László