"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Vezetőség választás az OEE Budapesti HM-Csoportjánál

Vezetőség választás az OEE Budapesti HM-Csoportjánál

2014. szeptember 15-én az Országos Erdészeti Egyesület Budapesti HM-Csoportja ülést tartott az OEE Információs Központjában, az ülést Keresztes György elnök vezette.

Első napirendi pontként a csoport megtartotta az időszaki vezetőségválasztást, a választás levezető elnöke Pálhalmi János, a Helyi Választási Bizottság elnöke volt, a Bizottság tagjai: Tapasztó Norbert és Szi Benedek József. Az Országos Választási Bizottságot Bogdán József képviselte, aki ismertette a választás szabályait.  A választáson 22 fő vett részt a helyi csoport 57 fős tagságából, így (a megismételt) ülés határozatképesnek minősült. A 22 érvényes szavazat megszámlálása után a helyi csoport elnöke ismét Keresztes György, a küldött Palatitz Ferenc, az új titkár Mester Zsuzsanna lett.

A választást követően a Csoport tagjai részére a Carbon Solutions Global képviseletében Sohler István és Péter Csaba tartalmas előadás keretében ismertette az új Paulownia-klón, az oxyfa (in vitro 112) előnyös tulajdonságait, az éghajlatváltozásban és a faanyagtermesztésben betölthető szerepét.

Harmadik napirendi pontként a Csoport tagjai a Pilisi Parkerdő Hárs-hegyi örökerdő tanösvényét járták végig a Csépányi Péter főmérnök, Boda Zoltán erdészetvezető, Rácz Károly erdőgondnok és Jorzsits Miklós kerületvezető vezetésével és magyarázataival; sok kérdéssel, kevés vitával tarkítva, de nagy érdeklődéssel. Végezetül a csoport tagjai a szakmai programot a Makovecz-kilátóról látható gyönyörű panoráma megszemlélésével zárták, aminek tiszteletére még a nap is kisütött.

Forrás: OEE Budapesti HM Helyi Csoport

Szerző: Mester Zsuzsanna

Hírszerkesztő: Nagy László