"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tavaszi gyermekrajz kiállítás megnyitó az Év Madara jegyében

Tavaszi gyermekrajz kiállítás megnyitó az Év Madara jegyében

Az Országos Erdészeti Egyesület Soproni Csoportja, és a Soproni Hallgatói Csoport március 20-án „Az Év Madara-2015” program jegyében, tavaszi madaras témájú gyermekrajz kiállítást szervezett a NymE Ligneum Látogatóközpontjában.

A szervezők a helyi óvodáknak hirdettek rajzpályázatot a témában, amelynek célja az Erdészeti Egyesület és a soproni óvodák közötti kommunikáció, szakmai kapcsolatépítés és együttműködés erősítése, az óvodás korosztály környezettudatos nevelése érdekében.

A 13 óvodából beküldött, 237 gyermekrajzból az ötletgazda, Dr. Hartl Éva a NymE Benedek Elek Pedagógiai Kar egyetemi docense, a Soproni HCs vezetőségi tagja irányításával épült fel a kiállítás.

Az ünnepélyes megnyitón 10 óvoda képviseletében óvodapedagógusok és közel száz óvodás gyermek volt jelen. A rendezvény első részében a Lövői Zenekar teremette meg a jó hangulatot. Ezután Dr. Kárpáti László a helyi csoport elnöke mutatta be az év madarát, a búbos bankát a gyermekeknek, szokásosan magával ragadó stílusában, majd a hallgatói csoport vezetője Domonkos Gábor rövid, színes vetített képes kiselőadással mesélt a jelenlévőknek a környezetünkben található madarakról, tavaszi madárvédelemről és a madárodúk tisztántartásáról.

A rendezvény végén az ajándék madárodúk ünnepélyes átadására került sor. A pályamunkákat beküldő óvodák képviselői egy-egy madárodút vehettek át az Egyesülettől, amelyeket erdőmérnök hallgatók készítettek a TAEG Zrt. támogatásával.

A madárodúk szakszerű kihelyezéséhez az óvodáknak a március 23.-i héten az Egyesület Hallgatói Csoportja nyújtott segítséget. A rajzkiállítás a Ligneumban március 20- 28 között volt látható.

A rajzpályázat és a rendezvény, mely az OEE Soproni HCs, a Hallgatói HCs, a NymE, és a TAEG Zrt. összefogásának eredményeként jött létre, az óvodás gyermekek figyelmét a tavasz, a természet, a madarak szépségére, értékére, hasznára és védelmére irányította.

Köszönetet mondunk a helyi és térségi médiumok helyszínre látogató, és onnan tudósító képviselőinek azért, hogy segítséget nyújtanak a szervezők fent megfogalmazott céljainak megvalósításában.

További képek az Egyesületi események képgalériában érhetőek el, a szövegkapcsolóra kattintva.

Forrás: OEE Soproni Helyi Csoport

Szerző: Dr. Hartl Éva

Fotók: Köveskuti Zoltán

Hírszerkesztő: Nagy László