"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Pápa Zoltán lett az Év Erdésze Baranyában 2015-ben

Pápa Zoltán lett az Év Erdésze Baranyában 2015-ben

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett Év Erdésze 2015. verseny Baranya megyei fordulóján Pápa Zoltán, a sásdi erdészet kerületvezető erdésze szerezte meg az első helyet.

Az erdészek szaktudásának gyarapítása, korszerűsítése, az erdész hivatás rangjának emelése, az erdész szakma népszerűsítése, sokrétűségének, szépségének bemutatása valamint a szaktársi kapcsolatok elmélyítése céljából rendezték meg május 13-14-én az Év Erdésze országos verseny Baranya megyei fordulóját a Mecsekerdő Zrt. Nagymáté Vendégházának környezetében. A felsőfokú végzettséggel nem rendelkező 15 erdész technikus a versenyen számos, a mindennapi szakmai gyakorlathoz kapcsolódó feladatot oldott meg, így növények és károsítók felismerését, tájékozódást, gyérítésjelölést, famagasság- és fatérfogat becslést, távolságbecslést és trófeaminősítést, erdőfelújítás leírását, szálalásjelölést, állományleírást, számbavételt és választékolást valamint előző napon a lövészetet.

A verseny eredménye:

I.     helyezett: Pápa Zoltán kerületvezető erdész, Sásdi Erdészet

II.    helyezett: Kovács János kerületvezető erdész, Szigetvári Erdészet

III.   helyezett: Hum Ferenc választékoló, Sellyei Erdészet

Így Pápa Zoltán képviseli a Mecsekerdő Zrt-t az OEE Vándorgyűlésével együtt megrendezendő Év Erdésze 2015. verseny országos döntőjében Kaposváron, június 24-25-én.

A Mecsekerdő Zrt. kerületvezető erdészei számára az erdészverseny mellett Erdész Szakmai Napot szerveztek, ahol választékolási tréningen és új elektronikus átlalók rendszerbe állításának bemutatóján vehettek részt.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Fotók: Mecsekerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László