"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Elhunyt Peták István

Elhunyt Peták István

Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy Peták István 2015. június 30-án, életének 75. életévében eltávozott közülünk. Temetése a Farkasréti temetőben lesz, 2015. július 24-én 13 órakor. Tiszteletére augusztus 1-én 17 órakor a Sziklakápolnában mondanak gyászmisét.

Peták Istán az OEE Közönségkapcsolati Szakosztályának alapítótagja volt, a "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat lelkes propagátora, támogatója. Ismert és elismert televíziós szerkesztő, a Másfélmillió lépés Magyarországon sorozat - Rockenbauer Pál mellett - egyik ötletgazdája, később a filmsorozat szerkesztője, a stáb tagja. 1986-tól a Magyar Természetbarát Szövetség elnöke. 1996-1998 között a Magyar Televízió elnöke. 1989-ben újraalapította hazánk egyik legpatinásabb turista egyesületét, a Magyar Turista Egyesületet (MTE), melynek később örökös tiszteletbeli elnöke lett. A Visegrádi-hegységben fekvő méltán híres dobogókői turistaközpont újraélesztésének motorja volt. 2000-ben Szent István vándorlás címmel újraforgatta az 1979-es legendás hazajáró filmsorozatot, de már a saját szemszögéből járva végig az Országos Kék Túrát. 2014-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Az fenti képkapcsoló segítségével, a Turista Magazin stábja által vele készített utolsó interjú tekinthető meg, melyben elsősorban a Másfélmillió lépés Magyarországon filmsorozat születéséről mesél.   

Szerző: Nagy László

Fotók: videó:Turista Magazin