2018. 07. 22. Ma Magdolna, Mária, Magda névnapja van. Pontos idő: 06:59
Egyesületi hírek

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria! | 2018-02-01

Hagyomány, közösség, összetartozás

2018. január 27-én közel 300  vendég részvételével került megrendezésre a siófoki Azúr Hotelben az Országos Erdészbál, mely rendezvénnyel az Országos Erdészeti Egyesület régi szakmai és egyesületi hagyományt kívánt feleleveníteni.

A másfél évszázados szakmakulturális tradíciókat ápoló Egyesület életében kiemelt szerepe van a közösség összetartó erejében megnyilvánuló eseményeknek. Ezek közül az erdészbálok mindenkor fontos szerepet töltöttek be, hiszen a történelem során a magyar hagyományok, a magyar ruhaviselet, a magyar nyelv és nyelvhasználat megőrzésének eszközeként is szolgáltak.

Az Egyesület invitálását elfogadva az erdészbálon megjelent dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár (FM) , dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár (FM), dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár és Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár.

A bálozókat házigazdaként Zambó Péter az Országos Erdészeti Egyesület elnöke köszöntötte, aki kiemelte az összetartozás fontosságát, mely az Egyesület jelmondatának is szerves része.

Dr. Fazekas Sándor miniszter megnyitó beszédében az erdők egyre fokozottabb közjóléti szerepére és az erdészek elhivatott munkájára hívta fel a figyelmet.

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pohárköszöntőjében a magyar erdők, ezen belül az állami erdőterületek fontosságát méltatta.

A báli forgatag Molnár Miklós népzenész hegedű előadásával kezdődött, amelyet a Somogy Táncegyüttes „Dráva menti tavaszvárás” című műsora követett. Vidám bordalokat a BorCanto Együttestől hallottunk.

A tombolából befolyt közel 1 millió forintot az Egyesület kerek összegre egészítette ki és felajánlotta a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványnak.

Reményeink szerint - immár haladó hagyományként – minden év február második hétvégéjén hasonlóan széles körben invitálhatjuk majd a tagságot és vendégeinket az Országos Erdészbálra.

A rendezvényen készített további fényképek a szövegkapcsolóra kattintva nézhetőek meg az Egyesületi élet képgalériánkban!

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria!
Forrás: OEE
Szerző: Szentpéteri Sándor, Nagy László
Fotók: SEFAG Zrt - OEE
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók!

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók! | 2018-07-05

Köszöntők, beszédek, megemlékezések


Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai

Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai | 2018-07-05

Szociális támogatás és ösztöndíj


Kondor Endre búcsúztatása

Kondor Endre búcsúztatása | 2018-07-04

A Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra


Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben

Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-18

Az erdei gyümölcsök szedésekor is oda kell figyelni az alapvető szabályokraMegújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben

Megújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben | 2018-07-17

Turistákat szolgáló fejlesztés a Mecsekben
Imperial22 futárszolgálat