"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megerősítette stratégiai partnerségét az Országos Erdészeti Egyesülettel az Agrárminisztérium

Megerősítette stratégiai partnerségét az Országos Erdészeti Egyesülettel az Agrárminisztérium

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a szaktárca és partnerei között létrejött stratégiai megállapodások, együttműködési megállapodások ünnepélyes átadásán kiemelte, a magyar mezőgazdaság növekedése 2010-2018 között folyó és változatlan áron egyaránt megelőzte az Európai Unió tagállamait, a magyar mezőgazdasági kibocsátás 2018-ban meghaladta a 2720 milliárd forintot, nyolc év alatt folyó áron 61 százalékkal, változatlan áron 32 százalékkal bővült. Hozzátette, ez a példátlan fejlődés egyben bizonyítja, hogy egyetlen gazdasági ágazat sem lehet sikeres a társadalom széles körű támogatása nélkül.

Farkas Sándor hangsúlyozta, a minisztérium olyan partnerségi kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek gazdagították, gazdagítják a magyar agráriumot, hozzájárultak az Agrárminisztérium, valamint a magyar agrártársadalom között létrejött kölcsönös bizalom megalapozásához, fenntartásához.

Felidézte: 2014-ben az a döntés született, hogy a 2010-es évet követően hatályukat vesztett szerződéseket megújítják, újragondolják, és a már működő partnerségi kapcsolatoknak új, hivatalos formát adnak. A megállapodások alapján konzultációkat, egyeztetéseket szerveznek partnereikkel a magyar mezőgazdaság további fejlődése érdekében - jelezte a szaktárca parlamenti államtitkára.

Farkas Sándor ismertette, hogy a 2018-2022 közötti ciklusra már kötöttek két stratégiai megállapodást a Magyar Országos Horgász Szövetséggel és az Országos Méhészeti Egyesülettel, ezúttal pedig 88 stratégiai partnerségi megállapodást és 30 együttműködési megállapodást adtak át. A megállapodások révén erősödik a magyar vidék - hangoztatta Farkas Sándor államtitkár.

Az OEE és az Agrárminisztérium közötti stratégiai partnerség dokumentumát Kiss László az OEE általános alelnöke vette át.

Kapcsolódó korábbi híranyagunk: Stratégiai partnerségi megállapodást adott át a földművelésügyi miniszter az Országos Erdészeti Egyesületnek

 

Forrás: AM Sajtóiroda, OEE

Szerző: 2014 után ismét megújították a korábbi megállapodásokat

Fotók: Pelsőczy Csaba/AM

Hírszerkesztő: Nagy László