"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Szabó Gábor a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. erdésze lett az Év Erdésze 2013-ban

Szabó Gábor a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. erdésze lett az Év Erdésze 2013-ban

A szakértelem egyesületünk alapértékei közé tartozik. Ez a szakértelem mérettetik meg az Év Erdésze Versenyen, melynek VI. országos döntője 2013-ban a Vándorgyűléssel együtt, azt közvetlenül megelőzően zajlott a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. szervezésében. 2013. július 13-án szombaton, Tatabányán, az OEE 144. Vándorgyűlésének ünnepi közgyűlésén, a legteljesebb szakmai közönség előtt adták át a 2013. évi döntő díjait.

Az országos döntőn résztvevő, illetve az összetett versenyben dobogós, és a szakmai versenyszámokban külön-külön első helyezéseket elért erdésztechnikusokat Lomniczi Gergely az OEE főtitkára szólította fel a közgyűlés színpadára. A díjakat Zambó Péter az OEE elnöke, Szabó Vendel az OEE technikus alelnöke, egyben a szervezőbizottság elnöke, Szalay László a HM Budapest Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, mint a verseny házigazdája adták át.

Az OEE által meghirdetett "Év Erdésze Verseny 2013" győztese az összetett versengésben, Szabó Gábor (a képen jobbra) a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. erdésze lett, aki fődíjként az Andreas STIHL Kft. felajánlásából STIHL és VIKING termékekre vonatkozó 200.000.- Ft értékű vásárlási utalványt vehetett át Szentesi Levente kommunikációs igazgatótól.

Az Év Erdésze Verseny második helyezettje Csordás Roland, a SEFAG Zrt. erdésze lett, míg a harmadik helyet Jakabfi Ferenc (a fenti képen balra), a Zalaerdő Zrt. erdésztechnikusa szerezte meg. A dobogó második fokán álló versenyző a Grube Kft. felajánlásából 175.000.- Ft vásárlási utalványt, míg a harmadik helyezett a Mountex Kft. felajánlásából 150.000.- Ft-os Fjäll Raven és HanWag vásárlási utalványt kapott.

A megmérettetésen az egyes elméleti és gyakorlati szakmai versenyszámok első helyezettjeit külön könyvjutalommal és oklevéllel díjazták. Az állományleírás versenyszám győztese Hegedűs Attila, a VADEX Zrt. erdésze, a szálalásjelölés versenyszám győztese Ágoston Gyula, az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat erdésze, míg a választékolás versenyszám győztese Vincze Béla, az Északerdő Zrt. erdésze lett. A gyérítésjelölés és a koronglövészet versenyszámok győztese Piri Norbert, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdésze, az írásbeli feladatsor, a rönk és sarang számbavétel versenyszámok győztese az abszolút kategóriában második helyezést elért Csordás Roland, míg a felismerés, a famagasság és fatérfogat becslés, a körlapösszeg meghatározás, valamint a trófeabírálat versenyszámok győztese az összetettben diadalmaskodó Szabó Gábor lett. 

Az Év Erdésze Verseny 2013 országos döntőjének összes résztvevőjét külön is jutalmazták, hiszen a verseny alatt minden döntőbe jutott versenyző a CGP Instruments felajánlásából egy karton jelölőfestéket, és a rönkköbözőkönyv illetve a fatömegszámítási táblázatok mobiltelefonos változatát vehette át.

Az Országos Erdészeti Egyesület ezúton is gratulál a győzteseknek és a résztvevőknek, illetve köszöni a partnereinek  - Andreas STIHL Magyarország Kft., Grube Kft., Mountex Outdoor Kft., CGP Instruments - támogatásukat.

Korábbi kapcsolódó híranyagunk:Megkezdődött az Év Erdésze Verseny 2013 országos döntője

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László, zárókép:Zétényi Zoltán/ForestPress