"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Szakképzési együttműködési megállapodást kötött az OEE és a NAK

Szakképzési együttműködési megállapodást kötött az OEE és a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mai napon hét szervezettel, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségével (ÉFOSZ), a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével (MAGOSZ), a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségével (MOSZ), az Országos Erdészeti Egyesülettel (OEE), a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségével (MEGOSZ), az Országos Magyar Vadászati Védegylettel (OMVV) és az Országos Magyar Vadászkamarával (OMVK) kötött szakképzési együttműködési megállapodást.

Az együttműködő szervezetek a megállapodásban többek között rögzítik a vizsgabizottsági névjegyzékre kerülés javaslattételének módját, és azt, hogy egyeztetnek a szintvizsga-követelményekről, szakértői támogatást nyújtanak a szakmai- és vizsgakövetelmények meghatározásához és átdolgozásához, illetve kölcsönösen megküldik egymásnak szakképzéssel kapcsolatos állásfoglalásaikat, határozataikat.

A mostani aláírás megerősíti és a formális kereteit rögzíti annak a gyakorlatnak, amit a NAK és az érdekképviseletek a szakképzés érdekében ezután is folytatni kívánnak. Az együttműködés kölcsönös előnyöket jelent, hiszen a NAK az érdekképviseletekkel együttműködve hatékonyabban tudja ellátni feladatait, másfelől az együttműködő szervezetek közvetlenebb beleszólást kapnak az őket érintő, szakképzéssel kapcsolatos intézkedésekbe, tehát az eseményeknek nem külső szemlélői, hanem részesei, alakítói lehetnek. A szakma felelősségvállalása a szakemberképzés területén az ő közreműködésükkel válik teljesebbé. Az Országos Erdészeti Egyesület nevében Zambó Péter elnök írta alá a megállapodást.

További képeket az Egyesületi események képgalériában böngészhet a szövegkapcsolóra kattintva.

Forrás: NAK, OEE

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László