"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A „Muzsikál az erdő” sajtótájékoztatója az Operaházban - Felvidéken indul a programsorozat

A „Muzsikál az erdő” sajtótájékoztatója az Operaházban - Felvidéken indul a programsorozat

A 13. évadát megélő "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat 2016. június 20-án a Magyar Állami Operaház Vörös Szalonjában tartotta sajtótájékoztatóját. Az eseményen mutatták be Szokolay Dongó Balázs „Muzsikál az erdő” c. szólóalbumát, amely a rendezvénysorozat erdei koncertjeinek ihletéséből született. A sajtó képviselői hallhatták elsőként a lemezen szereplő „Válasz a madaraknak” improvizációt is. Elemi erővel hatott a művészre az első alkalom, amikor a Diós-patak völgyében, Szurdokpüspöki település határában a „Muzsikál az erdő”-n akusztikus koncertet adott. Azóta minden évben részt vesz a rendezvényen, július 7-én a Bátonyterenye – Szorospatak melletti erdő ad otthont a koncertjének. A lemez anyagát a Mátrában és a Kecskemét melletti Nyíri erdőben rögzítették.

A sajtótájékoztatón Szabó Lajos, a „Muzsikál az erdő” főszervezője ismertette az idei rendezvénysorozat programjait, érdekességeit. Két fontos gondolatot emelt ki: a "Muzsikál az erdő" határokon átívelő és országosan megjelenő rendezvénysorozattá vált. A mátrai nyitónap Felvidéken, Füleken lesz, az őszi, Gyula térségében szerveződő program egy napja pedig a Partiumba látogat. Országon belül három térségben jelenik meg: a „Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben rendezvény sikeresen megvalósult májusban, az év legnagyobb eseményének számító „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama július 2-a és július 10-e között várja az érdeklődőket, szeptember 30 – október 2-a között kerül megrendezésre a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében. A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus és népzenei koncertekkel, a programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít és erősít.

Az eseményen Ménesi Gergely, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekarának karmestere beavatta a sajtó képviselőit azokba a kulisszatitkokba, amelyeket csak a klasszikus zenészek ismernek meg, élnek át a "Muzsikál az erdő"-n. Mint elmondta, az erdő a legősibb koncertterem, csodálatos hangulattal, akusztikával. A rendezvényről haza vezető úton sosem hallgat zenét, hiszen minél tovább szeretné megőrizni a fülében az erdő muzsikáját.

A „Muzsikál az erdő” várja az erdőjáró, művészetkedvelő látogatókat, a régi ismerőseit és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket programjaira. Információ, részletes programterv: www.muzsikalazerdo.hu

A programsorozat támogatója az Országos Erdészeti Egyesület.

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Fotók: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Hírszerkesztő: Nagy László